You are currently viewing Årskavalkade 2020: Strømmen-året oppsummert av Vårt Strømmen

Årskavalkade 2020: Strømmen-året oppsummert av Vårt Strømmen

Siden Vårt Strømmen ble lansert 2. april i år, har vi lagt ut over 150 artikler. Vi oppsummerer året som har gått, gjennom et tilbakeblikk på en del av artiklene våre.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Lions Club Strømmen: Kjøp gjødsel, plantejord og dekkbark, med hjemlevering. Salgsinntektene går til Lions Club sitt arbeid for barn, ungdom og trengende på Strømmen og Skjetten.

April 2020

Velkommen til Vårt Strømmen (link til artikkel, 2. april). Den første artikkelen som ble lagt ut av Vårt Strømmen.

Dramatisk periode for Strømmen Storsenter (link til artikkel, 13. april). På det meste var nesten halvparten av storsenterets 200 virksomheter nedstengte.

Vi har tatt pulsen på butikkene i Strømsveien (link til artikkel, 20. april). Hvordan var situasjonen for butikkene i Strømsveien under korona-situasjonen i mars-april?

Uendelig takknemlige, sier Harald Gjervik om pengestøtten (link til artikkel, 21. april). Sesongen skulle ha startet 5. april, men i april var spillerne permitterte og supporterne samlet inn penger til klubben i sitt hjerte.

Den populære italienske restauranten i en ny tid (link til artikkel, 22. april). Il Padrino holdt åpent, men omstilte seg raskt til en ny situasjon.

Forslaget for Strømmen stasjon vekker følelser hos strømlinger (link til artikkel, 25. april). Vårt Strømmen oppsummerte forslaget, som i mai ble nedstemt i hovedutvalget for miljø og samfunn i Lillestrøm kommune.

Strømmen stasjon. Illustrasjonprosjekt, detaljreguleringsplan. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter på vegne av Bane NOR Eiendom.
Kjenner du deg igjen? Strømmen stasjon sett fra Stasjonsveien. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter.

Mai 2020

Det er aldri noen som har spurt om det. Aldri noen som har sagt en gang (link til artikkel, 1. mai). 1. mai var det 25 år siden senterleder Per Kristian Trøen tiltrådte stillingen som senterleder på Strømmen Storsenter.

Strømmen Vel-lederen om utradisjonelt årsmøte og viktige oppgaver (link til artikkel, 4. mai). Hans-Olaf Lier stilte til gjenvalg som leder for Strømmen Vel, og ble gjenvalgt i foreningens første «digitale» valg.

Hva hadde det egentlig vært på Strømmen hvis ikke storsenteret var her? (link til artikkel, 7. mai). 9. mai var det 35 år siden Strømmen Storsenter åpnet dørene for aller første gang. Vårt Strømmen intervjuet Per Kristian Trøen (senterleder), Jannicke Bergmann (markedssjef) og Ole Herredsvela (teknisk sjef) i forbindelse med jubileet.

Strømmen Storsenter: Ole Herredsvela (teknisk sjef), Jannicke Bergmann (markedssjef) og Per Kristian Trøen (senterleder). Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Ole Herredsvela (teknisk sjef), Jannicke Bergmann (markedssjef) og Per Kristian Trøen (senterleder). Foto: Vårt Strømmen.

Ta en sniktitt på innsiden av Strømmens nye storrestaurant (link til artikkel, 13. mai). Den nye asiatiske restauranten ABC Restaurant åpnet dørene i mai, og Vårt Strømmen fikk tatt en titt på innsiden før den offisielle åpningen.

En annerledes nasjonaldag på Strømmen (link til artikkel, 18. mai). Vårt Strømmen tok bilder og filmet på Strømmen 17. mai.

Strømmen og Skjetten skolekorps klare til å spille "Ja, vi elsker dette landet" utenfor Akershusmuseet. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Skolekorpset spilte "Ja, vi elsker" utenfor Akershusmuseet. Foto: Vårt Strømmen.

500-årsjubileum for sagvirksomheten: 5 fakta alle på Strømmen bør vite (link til artikkel, 20. mai). 10. mai skulle Sagelvas Venner arrangere 500-årsmarkering av sagvirksomheten i Sagelva, men som så mye annet, ble arrangementet avlyst på grunn av korona-situasjonen.

Juni 2020

Aktiv og glad på Strømmen (link til artikkel, 5. juni). Strømmen IF og Strømmen Sparebank inngikk i år samarbeid om Aktiv og glad på Strømmen, et lavterskeltilbud med aktivitet for 1. og 2. klassinger.

Strømmen Tennisklubb 90 år (link til artikkel, 10. juni). 10. juni 1930 ble tennisklubben på Strømmen offisielt stiftet, og Vårt Strømmen dykket ned i historien til den 90 år gamle klubben.

Vi kommer til å være et av de mest underholdende lagene i OBOS-ligaen (link til artikkel, 14. juni). Vårt Strømmen intervjuet Strømmen IFs hovedtrener Ole Martin Nesselquist i forkant av årets spesielle fotballsesong.

Strømmen IF. Ole Martin Nesselquist, hovedtrener. OBOS-ligaen. Strømmen stadion. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Hovedtrener i Strømmen IF: Ole Martin Nesselquist. Foto: Vårt Strømmen.

Åpningsfest i nytt selskapslokale i Strømmen sentrum (link til artikkel, 18. juni). Kakehuset i Strømsveien åpnet nytt selskapslokale i 2. etasje i det tradisjonsrike Hoberg-bygget.

Fjerdegenerasjons strømling på det første Ungdomsparlamentet (link til artikkel, 20. juni).

Korona har gitt enorm omsetningsvekst – stor interesse for løping (link til artikkel, 22. juni). Sportsbutikken Löplabbet opplevde at flere folk fikk øynene opp for løping på vårparten.

Setter opp sommerkurs – til høsten forberedes neste storforestilling (link til artikkel, 23. juni). Artikkel om Strømmen barne- og ungdomsteater.

Strømmen Øst: Skepsis til nytt kjøremønster – mulig byggestart i 2023 (link til artikkel, 26. juni). Områderegulering for Strømmen Øst har skapt engasjement blant strømlinger, og saken lå i år ute til offentlig ettersyn.

Strømmen Øst, Strømsveien. Områderegulering Lillestrøm kommune, byutviklingsavdelingen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no
Strømmen Øst: Bom foreslås i krysset Strømsveien/Stasjonsveien. Innfelt: Anders Jørstad, prosjektleder. Foto: Vårt Strømmen.

Juli 2020

Innebandy på Strømmen: Sesongstart på høsten – ønsker flere spillere (link til artikkel, 2. juli 2020). Vårt Strømmen var til stede på trening rett før Strømmen Innebandyklubb tok sommerpause.

Strømmen Innebandyklubb. Innebandy, idrett. Slorahallen, Fjellhamarveien. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Innebandy er en fartsfylt lagidrett. Foto: Vårt Strømmen.

Ordføreren i Lillestrøm kommune: – Sammen klarer vi å bryte smittekjedene (link til artikkel, 5. juli). Vårt Strømmen var i kontakt med ordføreren i forbindelse med korona-smitteutbruddet ved Sagdalen skole.

Spektakulære bilder fra Strømmen stadion: Strømmen IF mot KFUM (link til artikkel, 7. juli). Vårt Strømmen var til stede under årets første hjemmekamp på Strømmen stadion.

Strømmen IF, Strømmen stadion. OBOS-ligaen 2020. Foto: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.

Visste du at det finnes en badmintonklubb på Strømmen? (link til artikkel, 10. juli). Strømmen Badminton holder til i Slorahallen.

Strømmen sidebane: En museumsbane i Sagdalen (link til artikkel, 13. juli). Om Sagelvas Venners prosjekt.

Strømmen Greyhounds – supporterne med et hjerte for Strømmen IF (link til artikkel, 15. juli). Vårt Strømmen var i kontakt med lederen for supporterklubben på Strømmen.

August 2020

Høstoppstart i Strømmen-idretten – fra dans til kampsport (link til artikkel, 16. august). Det er stort spenn i treningstilbudet på Strømmen, noen som Vårt Strømmen skrev om i forbindelse med høstoppstarten til flere av dem.

Strømmen Storsenter – Norges største kjøpesenter med rekordmåned (link til artikkel, 17. august). 630.000 besøkende var innom storsenteret i julimåned, 40% flere enn tilsvarende måned året før.

Boklansering av Sagelva 1520/2020 (link til artikkel, 24. august). Den offisielle lanseringen av jubileumsboken i forbindelse med 500-årsjubileet for sagindustrien, ble avholdt på Trevar’n.

Skuffende – fokus på ny, viktig kamp på søndag (link til artikkel, 28. august). Bildereportasje fra seriekampen mellom Lillestrøm og Strømmen på Åråsen.

Nye butikker kommer på Strømmen Storsenter i høst (link til artikkel, 30. august). Senterleder Per Kristian Trøen kunne fortelle Vårt Strømmens lesere om hvilke butikker som var på vei inn på storsenteret i høst; Stili, Yummy Heaven og Floyd.

September 2020

Sagelva – en uoppdaget badeperle? – Jeg kommer til å bade i elva (link til artikkel, 2. september). Vårt Strømmen var i kontakt med Jørgen Vik om Sagelva som fremtidig badested. For de som lurer: Lillestrøm kommune skal utrede mulighetene for å få til et gratis badetilbud i Sagelva!

Sagelva, Sagdalen, Strømmen. Bading. Foto: Vårt Strømmen. Innfelt: Ordfører Jørgen Vik. Foto: Lillestrøm kommune.
Illustrasjonsbilde av Sagelva. Foto: Vårt Strømmen. Innfelt: Ordfører Jørgen Vik. Foto: Lillestrøm kommune.

Hva ønsker folk seg på Strømmen? Vi ble med til ønskebrønnen (link til artikkel, 5. september). Vårt Strømmen fikk høre hvilke ønsker som har blitt lagt i ønskebrønnen på Strømmen Storsenter.

Skjærvaveien på Strømmen står overfor massiv fornyelse (link til artikkel, 17. september). Ny skole og utbygging av blokker og boliger kommer til å endre hele Skjærva-området.

Skjærvaveien, Skjervagapet. Strømmen. Regulering grunnskole. Bro. Boligutvikling. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Fornyelse i Skjærva-området: Reguleringsplanarbeid for ny barneskole igangsatt. Foto: Vårt Strømmen.

Nyåpnet kafé og restaurant i Strømmen sentrum (link til artikkel, 19. september). Folkets Hus Cafe åpnet dørene i september, i lokalet der Barista tidligere holdt til.

Butikksjef på Strømmen Storsenter: – Vi har oversteget budsjettet hver dag (link til artikkel, 24. september). Klesbutikken Stili hadde en vellykket åpningsperiode, da butikken på Strømmen ble åpnet i høst.

Strømmen mot Lillestrøm – fotball er følelser, men ikke alltid gode følelser (link til artikkel, 26. september). 1-4-tap mot LSK var ikke resultatet Strømmen-supporterne drømte om, da det var lokalderby på Strømmen stadion.

Oktober 2020

Ønske i planinitiativet: Inntil seks etasjer – reguleringsplanrbeid for Grønliveien (link til artikkel, 7. oktober). Lillestrøm kommune kunngjorde i oktober at det er igangsatt arbeid med privat detaljregulering for Grønliveien 8-12.

Lillestrøm kommune om badeland-prosessen og politisk behandling (link til artikkel, 17. oktober). Realisering av badeland var på sakslista i Lillestrøm kommune i høst, og Vårt Strømmen var i kontakt med kommunikasjonssjef Heidi Lippestad for å høre mer om prosessen videre.

Lillestrøm kommune. Kommunikasjonssjef Heidi Lippestad (innfelt). Badeland på Strømmen, Olav Thongruppen. Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto svømming. Innfelt: Lillestrøm kommunes kommunikasjonssjef Heidi Lippestad (Foto: Lillestrøm kommune).

Årets første snøfall på Strømmen – se bildeserie (link til artikkel, 20. oktober). Husker du hvilken dato den første snøen falt på Strømmen i 2020? 20. oktober er svaret.

Strømlingen 2020: Rita-Edith Kamhaug (link til artikkel, 27. oktober). Under den årlige Strømmenkvelden, ble lederen for Velferden på Strømmen, utnevnt til Årets Strømling 2020.

November 2020

Strømmenkvelden 2020 for 15. gang – en kveld med historie og prisutdeling (link til artikkel, 3. november). Gikk du glipp av Strømmenkvelden? Oppsummering av årets arrangement.

Strømmen var førstevalget – flytter inn i det gamle «Kiwi-lokalet» (link til artikkel, 4. november). Foss Sport flyttet knappe 100 meter for å få et bedre lokale til sportsbutikken som har holdt til på Strømmen siden 2004.

Innstramminger i korona-tiltak vedtatt av Lillestrøm kommune (link til artikkel, 9. november). Kommunen strammet inn korona-tiltakene i november, tiltakene som har preget de siste månedene av 2020.

133 millioner koster ny barnehage – se bilder fra rivingen av den gamle (link til artikkel, 14. november).

Strømmen, Lillestrøm kommune. Riving av Sagelva barnehage. Innfelt: Illustrasjon A38 arkitekter as. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Den gamle barnehagen er ferdig revet. Innfelt: Nye Sagelva barnehage, illustrert av A38 arkitekter as.

Inntil 15 etasjer og 4.000 innbyggere – behandles av Lillestrøm kommune (link til artikkel, 25. november). Strandveien-saken ble behandlet av Lillestrøm kommune i høst. Under kommunestyremøtet 16. desember ble det vedtatt å gå videre med forslaget, med knappest mulig margin: 28 mot 27 stemmer.

Over 70 år lang tradisjon – julegranen på Strømmen tent, men uten publikum (link til artikkel, 29. november). Julegranen utenfor det «gamle rådhuset» i Strømsveien, ble tent 1. advent, men for første gang uten publikum til stede.

Desember 2020

Bilbrann på Strømmen Storsenter onsdag 2. desember (link til artikkel, 2. desember). Det var ingen øvelse, da en bil begynte å brenne i parkeringshuset på Strømmen Storsenter midt i julehandelen i starten av desember.

Strømmen Storsenter. Bilbrann 2. desember 2020. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Utrykningskjøretøy i Stasjonsveien ved det gamle pakeringshuset på storsenteret. Foto: Vårt Strømmen.

Positive nyheter for Velferden på Strømmen – inn i årsbudsjettet for 2021 (link til artikkel, 4. desember). Strømmen Helse og Velferdssentral ble i høst varslet om at de må ut av lokalene i Strømsveien innen september 2021, men etter nye budsjettrunder i Lillestrøm kommune, ble det i kommunestyremøtet 16. desember endelig vedtatt at lokalene kan beholdes ut 2021.

Starten på en ny juletradisjon? (link til artikkel, 10. desember 2020). «La julefreden senke seg litt tidligere i år» var Strømmen Storsenters budskap for å spre julehandelen over en lenger periode i år.

Strømmen IF er klare for 12. sammenhengende sesong i OBOS-ligaen (link til artikkel, 11. desember 2020). Strømlingene endte til slutt på en 10. plass i årets sesong, men plassen i OBOS-ligaen 2021 ble sikret etter at årets nestsiste seriekamp endte uavgjort.

Populær kunstutstilling – månedens kunstner på biblioteket på Strømmen (link til artikkel, 14. desember 2020). Biblioteket på Strømmen, i samarbeid med Lillestrøm Kunstforening, setter månedlig opp en ny salgsutstilling.

Strømmen i forandring – innflyttingen har startet i Sidesporet (link til artikkel, 20. desember). De tre første blokkene på Strømmen Verksted-blokka var klare for innflytting i desember, og Vårt Strømmen tok en titt på det «nye» området rundt blokkene.

Ønsker velkommen til julegudstjeneste ved Strømmen kirke på julaften (link til artikkel, 21. desember). Som den eneste kirkemenigheten i Lillestrøm kommune, arrangerte Strømmen menighet utegudstjeneste på julaften i år.

Strømmen kirke, Strømmen og Skjetten menighet. Julegudstjeneste julen 2020, i kirkeparken på julaften. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.

Vi ønsker våre lesere et riktig godt nytt år!

Vårt Strømmen håper dette var et interessant tilbakeblikk på Strømmen i året som har gått, og vi ønsker våre lesere et riktig godt nytt år i 2021.