You are currently viewing Innebandy på Strømmen: Sesongstart på høsten – ønsker flere spillere

Innebandy på Strømmen: Sesongstart på høsten – ønsker flere spillere

Innebandy er en sport som er lite synlig i norske medier, men på Strømmen er likevel innebandymiljøet stort. Strømmen Innebandyklubb har rundt 200 medlemmer og 11 lag. Stig Falk-Birkeland er styreleder i klubben, og han var med på å etablere Strømmen Innebandyklubb i 1991, en av landets første innebandyklubber. I tillegg er han trener for jenter 15, som består av jenter født mellom 2005 og 2008. To av dem er hans egne døtre. Vårt Strømmen var til stede i Slorahallen under lagets siste trening i juni, før sommerpause.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Lions Club Strømmen: Kjøp gjødsel, plantejord og dekkbark, med hjemlevering. Salgsinntektene går til Lions Club sitt arbeid for barn, ungdom og trengende på Strømmen og Skjetten.

Hva er innebandy?

Innebandy er en sport som ligner på ishockey i formen, bare at det er litt “snillere” fysisk, og så spiller vi inne og uten skøyter, svarer Birkeland.

Banen er 20 x 40 meter, og målburet er 1,65 meter bredt og 1,10 meter høyt. Kampene er inndelt i 3 perioder á 20 minutter. Hvert lag har fem utespillere pluss keeper, og bytter kan gjøres løpende gjennom hele kampen.

Treneren samler jentene for en prat før treningsstart, så setter de i gang. Vi observerer fra sidelinjen og kan raskt konstatere at innebandy er en actionfylt idrett.

Strømmen Innebandyklubb. Innebandy, idrett. Slorahallen, Fjellhamarveien. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Laget samles rundt trener Stig Falk-Birkeland, som også er styreleder i Strømmen Innebandyklubb. Foto: Vårt Strømmen.

Korona-pandemien satte bråstopp på sesongen og trening

Pandemien gjorde at vi måtte avbryte sesongen veldig brått. Vi trener normalt frem til midten av juni inne i hall, men nå fikk vi treningsnekt fra midten av mars til slutten av april, forteller styrelederen i Strømmen Innebandyklubb.

I aldersbestemt så startet vi opp med fellestreninger i slutten av april, men da med styrke, spenst, hurtighet og utholdenhet utendørs, fortsetter han.

Det har blitt en del løperunder i Bråteskogen i løpet av mai.

Mot slutten av mai fikk vi endelig lov til å komme inn i hall igjen, men det er kun aldersbestemt som får lov til å trene med full kontakt.

Seniorene i klubben kommer ikke ordentlig i gang før etter sommerferien. Styrelederen håper i alle fall at de kan trene for fullt igjen da. Korona-situasjonen har resultert i noen utmeldinger for innebandyklubben, men utover tapte medlemmer har ikke klubben lidd noen store økonomiske tap som følge av nedstengingen.

Heldigvis så løper sesongen vår fra september til mai, så brorparten av sesongen var gjort når samfunnet stengte ned.

Strømmen Innebandyklubb. Innebandy, idrett. Slorahallen, Fjellhamarveien. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Keeper- og skuddtrening. Foto: Vårt Strømmen.
Strømmen Innebandyklubb. Innebandy, idrett. Slorahallen, Fjellhamarveien. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Innebandy er en fartsfylt lagidrett. Foto: Vårt Strømmen.

Sesongstart på høsten – planlegger for normal sesong

Siden innebandysesongen starter i september, starter Strømmenklubben med trening så fort skolen er i gang etter sommerferien.

Både vi og forbundet planlegger for normal og full sesong, men ingenting er sikkert ennå, forteller klubbens styreleder.

Treningstidene for høsten er i ferd med å bli spikret.

Vi satser på full hall igjen for alle aldre fra midten av august, fortsetter han og ser optimistisk på den kommende sesongen.

Strømmen Innebandyklubb vil stille med 10 lag i ordinært seriespill for sesongen 2020/2021. I tillegg har en gruppe med spillere som er 10 år og yngre som spiller «minirunder».

Klubben har lag i følgende klasser: Veteran (40+), old girls (35+), herrer 1 (2. divisjon), herrer 2 (4. divisjon), herrer 3 (5.divisjon), gutt 16 (2004), jenter 15 (2005 til 2008), gutt 14 (2006), gutt 13 (2007) og gutt 11 (2008-2010), pluss mix lag (2011 og yngre).

Strømmen Innebandyklubb. Innebandy, idrett. Slorahallen, Fjellhamarveien. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Strømmen Innebandyklubb som har 11 lag, har plass til flere spillere. Foto: Vårt Strømmen.

Ønsker flere spillere

Strømmen Innebandyklubb har plass til flere spillere på lagene sine.

Hvorfor bør folk begynne med innebandy?

Innebandy er en fartsfylt og morsom idrett som det er lett å sette seg inn i, og det er ikke spesielt dyrt, svarer Birkeland.

Av utstyr trenger man bare joggesko, beskyttelsesbriller og en kølle.

Vi har både køller og briller til utlån, så det er bare å komme å prøve seg. Vi tar inn nye spillere hele tiden, avslutter styrelederen i Strømmen Innebandyklubb.