You are currently viewing Den populære italienske restauranten i en ny tid
(Foto: il Padrino Ristorante Italia)

Den populære italienske restauranten i en ny tid

Il Padrino åpnet dørene på Strømmen Storsenter for snart fire år siden, i de gamle lokalene til postkontoret på Strømmen. Rask omstilling måtte til da Norge ble snudd på hodet i marsmåned. Omsetningen stupte den første uka etter 12. mars, og på det meste var over halve staben permittert.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

– For il Padrino Ristorante Italia på Strømmen Storsenter var det aldri noe alternativ å stenge så lenge det kom retningslinjer fra myndighetene som vi klarte å følge, forteller Tormod Johansen som er en av eierne og initiativtaker til restauranten.

Den italienske restauranten har innført nye rutiner og tiltak.

– Vi har tilpasset hygienerutiner, innført nye rutiner og gjort om inne i restauranten og på uteserveringen ettersom nye retningslinjer kom, forteller eieren om endringene som måtte til for å fortsette å holde restauranten åpen.

Et av tiltakene som il Padrino spesielt ønsker å trekke frem, var innføring av spiseplikt. Da unngår man at det samles flere folk enn nødvendig i restauranten.

Strømmen Storsenter. Pizza og stemning hos il Padrino. Reportasje i Vårt Strømmen, vartstrommen.no. (Foto: il Padrino Ristorante Italia))
Pizza og stemning i restauranten il Padrino på Strømmen Storsenter. (Foto: il Padrino Ristorante Italia)

Stupende omsetning snudd til positiv utvikling

– Omtrent halvparten av våre medarbeidere ble permittert. De øvrige har stått på, vært løsningsorienterte og sørget for at vi nå begynner å hente flere tilbake fra permittering, forteller Johansen.

Hvordan klarte dere å snu trenden med sviktende omsetning?

– Når Korona kom på besøk, måtte vi snu oss kjapt rundt for å sikre arbeidsplasser og drift. Derfor gjorde vi en avtale med Foodora.no om hjemkjøring av mat, svarer resutauranteieren.

Il Padrino satte sammen en egen meny og måtte fortelle lokalmarkedet om muligheten for både henting og hjemkjøring av mat.

Det var nødvendig og avgjørende for il Padrino å foreta forretningsmessige grep for å takle den nye situasjonen, og den raske omstillingen har gitt resultater. Nå står takeaway og hjemkjøring for omtrent 1/3 av salget fra restauranten.

Mer enn mat og drikke

Mat og drikke er det viktigste på en restaurant, men for eierne av il Padrino, har de i tillegg ønsket å gjøre restaurantbesøket til noe mer. Il Padrino har de seneste årene arrangert alt fra konserter til vinsmaking og quiz, og de har opparbeidet seg et stort og lojalt publikum på de forskjellige aktivitetene.

– Vi har en bakgrunn som arrangør av små og store events, og samtidig som vi er fra Strømmen med et hjerte for stedet, ønsket vi å kunne tilby opplevelser som går utenpå primærbehovet mat og drikke.

Hvilke arrangementer husker du best som arrangør?

– Av høydepunkter så langt er det mange, men Strikk og Drikk som vi gjør sammen med den lokale butikken Nøstet Mitt, og den siste konserten vi hadde med lokale Stein Stokke & the Engine, kan trygt trekkes frem. Nært fulgt av intimkonsrten med Frode Alnæs, forteller Tormod Johansen fornøyd når han ser tilbake på tidligere arrangementer.

– Dessverre har korona satt midlertidig stopp for dette, men vi vil starte opp så fort dette er mulig.

Strømmen Storsenter. Konsert i den italienske restauranten il Padrino. Reportasje i Vårt Strømmen, vartstrommen.no. Foto: il Padrino Ristorante Italia.
Fra en tidligere konsert på il Padrino. (Foto: il Padrino Ristorante Italia)

Takknemlige for støtte og lojale kunder.

– Vi må få takke alle på Strømmen og i nærområdet som Skjetten, Fjellhamar og Løvenstad, for den støtte og lojalitet dere har vist for il Padrino Ristorante Italia som deres eget spisested. Denne støtten vil gjøre at vi kan fortsette å levere ekte italiensk pizza, pasta, kjøtt- og fiskeretter, alt til både lunsj og middag av høy kvalitet, avslutter eieren av il Padrino.

I tillegg til vanlige restaurantbesøk, håper il Padrino at de snart også kan ta i mot besøkende til dåpsfester, konfirmasjoner og andre sammenkomster igjen.

Inntil det blir aktuelt: il Padrino holder uansett åpent!