You are currently viewing Fjerdegenerasjons strømling på det første Ungdomsparlamentet
Tobias A. Sveum Isaksen (17) fra Strømmen holdt tale på Ungdomsparlamentet. Foto: Kjell Ove Kjølaas.

Fjerdegenerasjons strømling på det første Ungdomsparlamentet

Onsdag 17. juni ble Ungdomsparlamentet åpnet av Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen på Sentralen i Oslo. Ungdommer fra 12 ulike ungdomsråd har deltatt i to dager med komitéarbeid før Ungdomsparlamentet. En av deltakerne var 17 år gamle Tobias A. Sveum Isaksen fra Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Lions Club Strømmen: Kjøp gjødsel, plantejord og dekkbark, med hjemlevering. Salgsinntektene går til Lions Club sitt arbeid for barn, ungdom og trengende på Strømmen og Skjetten.

Det er utrolig viktig å lytte til barn og unge, så flest mulig stemmer blir hørt før vi tar beslutninger. Og som voksne lytter vi ikke fordi vi må, men fordi det er lurt. Dere har ofte et annet perspektiv på ting, sa Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen da hun åpnet Ungdomsparlamentet på onsdag.

Perspektivene blir samlet i resolusjoner fra komiteene for Demokrati og deltakelse, Mangfold og inkludering, Klima og Psykisk helse og utenforskap. Dette skriver Fundatum på sin facebookside.

Ungdomsparlamentet 2020. Gruppebilde. Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. Foto: Synne Rønning, Fundatum.
Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen åpnet Ungdomsparlamentet. Gruppefoto: Synne Rønning, Fundatum.

Det har vært både interessant, spennende og morsomt å delta på ungdomsparlamentet. I løpet av de tre dagene fikk jeg gode muligheter til å treffe andre ungdommer med de samme interessene som meg. I tillegg fikk vi delt erfaringer og fant nye strategier for å arbeide med vanskelige saker, forteller Sveum Isaksen.

Strømmen-gutten var med i komitéen for Demokrati og deltakelse. Han er med i ungdomsrådet i Lillestrøm, og derfra deltok også Sigurd M. Salvesen og Sofia Zalmai.

«Ungdom fra 12 ulike ungdomsråd, i alderen 13-19 år har deltatt i komitéarbeidet og bidratt sterkt til at det første Ungdomsparlamentet ble en suksess. Det er lett å bli stolt på en dag som denne», skriver Fundatum.

Ungdomsparlamentet ble arrangert av Fundatum, en idéell stiftelse som jobber med å utvikle engasjerte unge mennesker, med demokratisenteret Eidsvold 1814 og Sparebankstiftelsen DNB som samarbeidspartnere.

(For ordens skyld. Tobias A. Sveum Isaksen har en familiær relasjon til redaktøren av Vårt Strømmen.)