You are currently viewing Strømmen Storsenter – Norges største kjøpesenter med rekordmåned
God grunn til å smile: Per Kristian Trøen leder Norges største kjøpesenter - 630.000 besøkende i juli. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen Storsenter – Norges største kjøpesenter med rekordmåned

630.000 besøkende var innom Strømmen Storsenter i julimåned.

Vi har aldri før hatt så mange besøkende i juli måned som i år, forteller senterleder Per Kristian Trøen til Vårt Strømmen.

Til sammenligning var det i år mer enn 40% flere besøkende enn i juli 2019, da tallet var 445.000.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Årets julibesøk er det meste vi noen gang har opplevd en måned utenom julehandelsmånedene, fortsetter en fornøyd senterleder.

Strømmen Storsenter er den desidert største møteplassen i Lillestrøm kommune. For å sette besøkstallet i perspektiv, oppgir Norges Varemesse at de har 500.000 årlige besøkende.

Høy omsetningsvekst – positivt for de koronautsatte virksomhetene

I følge en landsdekkende oversikt var Strømmen Storsenter Norges største kjøpesenter i første halvår 2020, målt i omsetning, og den gode trenden fortsetter. Totalomsetningen for juli var 330 millioner kroner, en oppgang på nesten 30% sammenlignet med fjoråret.

Strømmen Storsenter. Olav Thon Gruppen. Norges største kjøpesenter. Romerike. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Norges største kjøpesenter: Strømmen Storsenter - 330 millioner kroner i juli-omsetning. Foto: Vårt Strømmen.

Vi er veldig glade for at mange av bransjene som ble hardt rammet av koronakrisen, nå begynner å vokse igjen, spesielt klær og sko, som fikk hard medfart i mars-april-mai, forteller Trøen.

Butikkene som selger klær og sko har hatt en nedgang hittil i år. Totalt ble det vekst i disse bransjene i juli. Senterlederen er også fornøyd med at flere folk inne på senteret har gitt spisestedene bedre omsetning.

Mange spisesteder hadde stengt fra mars til mai, og det er restriksjoner som gjør at man ikke kan ha så mange inne i lokalet om gangen.

Avstandsregelene har begrenset spisestedenes salgsmuligheter.

Det er fint å se at folk nå bruker de lokale spisestedene, synes han.

På det meste var det nærmere 90 virksomheter som stengte ned i mars og april, og rundt 1.100 av senterets ansatte var permitterte.

Mange årsaker til veksten i juli

Senterlederen trekker frem mange årsaker til veksten i sommer. 2020 ble året for Norgesferie, med stengte grenser til nabolandene og andre steder i Europa.

Spesielt har dagligvare- og Vinmonopolet merket at grensehandelen var stengt de 24 første dagene i juli, forteller Trøen.

Shopping er en del av ferieopplevelsen for mange, enten man er i Norge eller utenlands.

Strømmen Storsenter som Norges største kjøpesenter blir dermed en naturlig sted å besøke for romerikinger i feriemodus, mener han, og legger til at de har et stort og bredt utvalg med butikker.

Senterlederen trekker også frem at Strømmen Storsenter har mange lojale kunder fra Romerike som ønsker å beholde det gode butikkvalget.

De har forstått at skal vi beholde disse butikkene i fremtiden, må vi handle i butikkene nå som de trenger omsetning. Ellers vil de forsvinne.

I tillegg mener han at stor og god serviceinnsats fra alle ansatte i butikker og i storsenterets servicefunksjoner, er en av de viktige årsakene til den gode omsetningsutviklingen. Dessuten har Strømmen Storsenter godt tilrettelagte smitteverntiltak for å sikre trygg handel.

En ytre faktor som ingen kan påvirke, har også bidratt til godt besøk på kjøpesenteret i juli: Været!

Strømmen Storsenter. Den norske Turistforening (DNT), Olav Thon. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Norgesferie har bidratt til senterets vekst i juli. Den Norske Turistforening (DNT) med utstilling på scenen. Foto: Vårt Strømmen.

Flere bransjer har hatt vekst i år på grunn av korona-situasjonen

Den økte interessen for å oppsøke skog, mark og fjell i Norge i vår og sommer, har resultert i veldig god utvikling blant våre sportsbutikker, forteller Trøen.

Vårt Strømmen var før sommeren i kontakt med Löplabbet, en av butikkene som opplevde sterk vekst på vårparten: Korona har gitt enorm omsetningsvekst – stor interesse for løping (link til artikkel).

Strømmen Storsenter har kanskje landets største samlede utvalg av ulike sportsbutikker på ett sted, fortsetter senterlederen og trekker frem at det gjelder alle prissegmenter.

Dette medfører at alle kan finne tur- og sportsutstyr i en av våre butikker – fra «low price» til «high end». Fra Sport Outlet til Norrøna og Anton Sport med de mest eksklusive sportsmerkevarene.

I uke 32 var det nettopp to butikker i hver sin ende av skalaen, lavpriskjeden Sport Outlet og merkekjeden Anton Sport, som hadde sterkest vekst av sportsbutikkene.

En annen bransje som har opplevd sterk vekst i år er interiørbransjen.

Vår interesse for å gjøre det noe ekstra hyggelig i heimene våre, viser seg også ved en eksplosjonsartet vekst i Romerikes største møbelvarehus, BOHUS Strømmen, Jernia-butikken og alle de andre interiør- og utstyrsbutikkene på Strømmen Storsenter, forteller Trøen som mener at det i det lange løp lønner seg å snakke og handle med fagfolkene i disse butikkene.

Mange besøkende – intensiverte korona-tiltak

Strømmen Storsenter er opptatt av det skal være trygt for kunder og ansatte å oppholde seg på senteret, med tanke på smittevern. De høye besøkstallene har gitt større behov for tiltak.

Kontinuerlig økning i ulike smitteverntiltak, både i butikkene og senterets fellesareal, har vært meget sentralt i vårt arbeid for å legge til rette for en trygg handel, både for kunder og ansatte.

I takt med økte besøkstall, har også fokuset på smittevernstiltak blitt større.

Flere tiltak har blitt intensivert i sommer, avslutter senterlederen.