You are currently viewing Strømlingen 2020: Rita-Edith Kamhaug
Årets Strømling 2020: Rita-Edith Kamhaug med Strømlingen-statuetten og blomster. Foto: Vårt Strømmen.

Strømlingen 2020: Rita-Edith Kamhaug

Under Strømmenkvelden 2020 på biblioteket mandag 26. oktober, delte Strømmen Vel ut prisen «Årets Strømling 2020». Strømlingen-statuetten deles ut til en person, et lag eller en forening som over tid har gjort betydelig innsats for Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Lederen i Strømmen Vel, Hans-Olaf Lier, utropte Rita-Edith Kamhaug til mottaker av Strømlingen-prisen 2020, med følgende tale fra scenen på biblioteket:

Rita er en person som gir hele tiden. Hun tar lite eller ingenting tilbake. Der andre sier nei, sier Rita ja. Rita er en stille person som ikke snakker høyest, men som er med på og leder foreninger og lag på Strømmen, som betyr veldig mye for mange. Der mange andre ikke har tid, lyst eller anledning, er dugnad og frivillig arbeid hennes kjennetegn. Rita er en hverdagshelt i Strømmen og en meget fortjent mottaker av prisen «Årets Strømling 2020».

Strømlingen-prisen 2020, Strømmen Vel / Sagelvas Venner - Hans-Olaf Lier / Pål Lilleby. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Prisutdelere: Hans Olaf Lier (t.v.) og Pål Lilleby fra Strømmen Vel. Foto: Vårt Strømmen.

Rita-Edith Kamhaug kom opp på scenen og mottok Strømlingen-statuetten og blomster fra Strømmen Vels Pål Lilleby.

Jeg er ikke alene om å drive Velferden. Vi er et team med gamle jenter, og vi får stå på så lenge vi klarer, for å ha det litt hyggelig her i Strømmen. Og da må vi ha vellet til å hjelpe oss å få det gamle rådhuset til frivillighetens hus. Det må vi få til, sa prisvinneren fra scenen.

Flere tiår med frivillig arbeid og innsats

Kamhaug fikk jobb i Skedsmo kommune i 1956, og var ansatt i kommunen i hele 43 år. Der var hun aktiv i bedriftsidrettslaget i mange år. Hun var med på å starte opp frivillighetssentralen i 1966, og er også mottaker av Kongens fortjenestemedalje. Prisvinneren har sittet i styret i blant annet Strømmen og Skjetten skolekorps, kommunens bedriftsidrettslag og Sagelvas Venner.

Kamhaug forteller til Vårt Strømmen at det ble mye frivillig arbeid helt fra barna hennes var små og aktive innen musikk og idrett. Da hun jobbet 100% i kommunen, ble det 50% frivillig arbeid i tillegg.

Jeg synes det gir veldig mye, og liker å stå på og få ting til å fungere, svarer hun når vi spør hva som er drivkraften bak hennes mangeårige innsats.

Kamhaug synes det er stas å motta prisen. Hun forteller at hun er en person som liker å ta initiativ til å få ting gjort.

De siste 15 årene har prisvinneren vært leder av Velferden og står på den dag i dag. Selv om hun snart er 86 år, stiller hun fortsatt opp for Velferden der det organiseres aktiviteter tre dager i uka.

Strømlingen 2020, en ekte hverdagshelt med innsats for Strømmen og strømlinger: Rita-Edith Kamhaug.