You are currently viewing Boklansering av Sagelva 1520/2020 – over tre måneder etter planen
Steinar Bunæs og Svein O. Arnesen utenfor Trevar'n med hvert sitt eksemplar av Sagelva 1520/2020. Foto: Vårt Strømmen.

Boklansering av Sagelva 1520/2020 – over tre måneder etter planen

Trevar’n ble stedet for den offisielle lanseringen av Sagelva 1520/2020, med Lillestrøm kommunes ordfører Jørgen Vik til stede sammen med rundt 20 andre inviterte. Boka var allerede trykket opp og klar til lansering i mai, men som med så mye annet, ble markeringen av 500-årsjubiléet for sagvirksomheten i Sagelva avlyst på grunn av korona-situasjonen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Sagelva 1520/2020 – en fortelling om verdiskaping gjennom 500 år, fra Sagelvas kilder til Nitelvas bredd, ble presentert av styrelederen i Sagelvas Venner, Svein O. Arnesen, og bokas hovedredaktør, Steinar Bunæs fra Sagelvas Venner og Skedsmo Historielag. Også Lørenskog Historielag har vært involvert i bokutgivelsen.

Den nye boka har blitt trykket opp i 1.100 eksemplarer, består av 168 sider, 123 bilder, 26 kart, i tillegg til illustrasjoner, forteller Arnesen. Bunæs forteller om prosessen med å skrive en jubileumsbok om elva i full lengde, pluss Glomma og Nitelva, og viser frem kart og forteller om deler av boka. Bokkomitéen bestående av syv personer hadde jevnlige møter over en 6-månedersperiode for å fullføre boka, med støtte fra flere bidragsytere.

Den mest overraskende oppdagelsen i forbindelse med bokarbeidet, er at det har vært så mange som 50 sager i elva, forteller Bunæs, som med et smil oppfordrer alle til å lese boka fra side 1 til side 168 når de kommer hjem.

Gir fremtiden bademuligheter i Sagelva?

Ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune, forteller om viktigheten av historieboka, og at den får frem at entreprenørskap har preget distriktet gjennom historien.

Jeg håper at det skal være mulig å bade i Sagelva i fremtiden, sier ordføreren.

Han kan ikke love, men det er jo i alle lov å håpe at vannet i Sagelva en gang i fremtiden skal være så rent at det holder badekvalitet, som på Frysja i Oslo.

Ordfører Jørgen Vik, Lillestrøm kommune. Boklansering Trevar'n, Sagelva 1520/2020 (Sagelvas Venner). Foto: Vårt Strømmen.
Ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune. Foto: Vårt Strømmen. Til høyre: Sagelva 1520/2020-forside.

Det som i alle fall er sikkert, er at Sagelva 1520/2020 endelig er lansert og i salg fra mandag 24. august.

Løp og kjøp, spre budskapet, oppfordrer en glad og fornøyd Arnesen mot slutten av boklanseringen.