You are currently viewing Starten på en ny juletradisjon?
Innfelt: Markedssjef Jannicke Bergmann. Foto: Strømmen Storsenter | Julegata i Stasjonsveien. Foto: Vårt Strømmen.

Starten på en ny juletradisjon?

2020 går snart mot slutten, men for Strømmen Storsenter er julehandelen den mest hektiske perioden på året. Storsenteret er ikke bare Lillestrøm kommunes største møteplass, men i tillegg det største kjøpesenteret i Norge.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

I et år som er preget av korona-situasjonen og smitteverntiltak, har storsenteret gått aktivt ut med oppfordringer om å benytte hele åpningstiden og å starte julehandelen tidlig, også det som et smitteverntiltak. Vårt Strømmen har vært i kontakt med Strømmen Storsenters markedssjef Jannicke Bergmann om årets julehandel.

Vellykket overgang fra Black Friday til Black Week

Black Friday har de siste årene blitt en enorm omsetningsdag for varehandelen, med lange køer og folkemasser som har samlet seg for å benytte seg av de beste tilbudene. I et år der man oppfordres til å holde avstand, ble det i år fjernet fokus fra fredagen. Likevel har det vært viktig for varehandelen å beholde en betydelig omsetningsuke. For å spre kundene utover hele uken, var det i år lagt vekt på ukestilbud.

– Vi besluttet tidlig at Black Friday burde pauses dette året. Men den amerikanske kampanjen Black Friday har blitt en del av den norske juletradisjonen, sier Bergmann.

Strømmen Storsenter. Norges største kjøpesenter. Julestemning og julelys. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Julelys og -dekorasjoner utenfor den nyeste delen av Strømmen Storsenter. Foto: Vårt Strømmen.

Storsenteret tok initiativ til at denne kampanjen ikke skulle spre smitte men handel, i tett dialog med de lokale helsemyndighetene. De største kjøpesentrene i Norge besluttet derfor å kjøre Black Week istedenfor Black Friday.

– Resultatet var at vi fikk spredd handelen utover hele uken, og totalt viste resultatet en økning i antall besøkende og i omsetningen for Strømmen Storsenter, forteller en fornøyd markedssjef om hvordan Black Week fungerte som planlagt.

«La julefreden senke seg litt tidligere i år»

Trygg handel har blitt et nøkkelbegrep for Strømmen Storsenter i 2020, med oppfordringer om å holde avstand, vaske hendene, gå på høyreside og å bruke munnbind. I den hektiske perioden med julehandel, har storsenteret i tillegg aktivt oppfordret til å bruke hele åpningstiden og å starte julehandelen tidligere.

– Vi besluttet også her tidlig å fokusere på å få våre kunder til å starte julehandelen tidligere i år, sier Bergmann, og legger til at dette også er et resultat av økt konkurranse fra netthandelsaktørene.

Budskapet «la julefreden senke seg litt tidligere i år» har storsenteret kommunisert bredt i november, og det er tydelig at kundene har tatt til seg budskapet.

– Vi ser at besøkende sprer seg gjennom hele dagen, og at mange er godt i gang med julehandelen,

julegaver, julehandel, gaver. Kjøpesenter, varehandel. Illustrasjonsbilde.
Strømmen Storsenter har merket at julehandelen er godt i gang. Illustrasjonsfoto.

Frem til jul har Strømmen Storsenter utvidede åpningstider, og holder åpent helt til kl.22 på hverdager, med unntak av lille julaften når de stenger kl.20, og til kl.20 på lørdager. I tillegg er det i førjulstiden søndagsåpent mellom kl.14 og 19. Siste mulighet til å kjøpe julegaver på storsenteret blir kl.13 på julaften. Da må julefreden senke seg, i alle fall når det gjelder julegave-innkjøp.

Bergmann legger ikke skjul på at konkurransesituasjonen har endret seg betydelig i 2020, og at korona-pandemien har gjort det utfordrende for en del tradisjonelle julegave-butikker, spesielt innenfor klær og sko:

– Som Strømling er mitt juleønske at strømlinger handler lokalt for å støtte lokale butikker og ikke utenlandske netthandelsaktører.

– Dersom en ønsker butikkene i fremtiden, må vi bruke de nå enten en handler tidlig, seint eller kommer løpende i siste liten på juleaften, avslutter markedssjefen.

Om det blir en ny juletradisjon å «la julefreden senke seg litt tidligere» er fortsatt uvisst, men årets spesielle julehandel lar seg i alle fall prege av budskapet.