You are currently viewing Setter opp sommerkurs – til høsten forberedes neste storforestilling
Fra storforestillingen Alice i Eventyrland på Folkets Hus i januar. Foto: Strømmen barne- og ungdomsteater.

Setter opp sommerkurs – til høsten forberedes neste storforestilling

Strømmen barne- og ungdomsteater aktiverer rundt 60 barn i aldersgruppen fra 6 til 16 år. Våren 2020 ble annerledes, men det forhindret ikke kreativitet. I august arrangeres sommerkurs i teater, og til høsten forberedes neste storforestilling. Det skjer med andre ord mye i teatermiljøet på Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-kalender: Det skjer på Strømmen - hva skjer av arrangementer, kultur, konsert, teater, scene, idrett, konferanse. Montasje: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.

Strømmen Barne- og ungdomsteater er et foreldredrevet teater tuftet på dugnadsånd og aktivt engasjement fra foreldre og familie, forteller Vidar B. Steder som er leder for teateret.

Teateret har som formål å arbeide for å gi barn og ungdom en planmessig og allsidig dramaopplæring og stimulere interessen for aktiv dramautfoldelse. Teateret ble først startet i 2010, og formelt etablert som foreldredrevet teater i Strømmen i 2014.

Maria Petronella Muri Nygren som har vært instruktør siden 2012, tok over som hovedinstruktør i 2018. Hun jobber i tillegg med en egen teatergruppe for barn med Downs syndrom sammen med instruktør Karoline Nysveen. Elise Rougnø er instruktør for de to yngste gruppene, og jobber som frilans musikalartist og pedagog ved Norsk Ballettinstitutt.

Et annerledes vårsemester

Våren 2020 ble alt annet en planlagt, også for Strømmen barne- og ungdomsteater. Løsningen ble individuell digital undervisning og fokus på monologer.

Vi har akkurat gjort oss ferdig med et annerledes semester, med en digital forestilling hvor de mellomste og eldste jobbet med monologer, forteller Steder om teaterets aktiviteter i korona-perioden.

Rundt halvparten av teaterets skuespillere holdt monologer i den digitale forestillingen, etter å ha blitt veiledet av teaterets hovedinstruktør i individuelle digitale økter.

Sommerkurs for barneskole-barn

10.-14. august skal Strømmen barne- og ungdomsteater arrangere sommerkurs.

Kurset er åpent for alle barn i aldersgruppen fra 2. til 7. klasse, og krever ingen forkunnskaper, forteller teaterets leder.

Det er et kurs som introduserer barn for teater, med motivasjon om å rett og slett ha det gøy på scenen, fortsetter han.

For barn og unge som ønsker å begynne med teater, trekker Steder frem flere fordeler. Større trygghet med å stå foran forsamlinger. Historiefortelling gjennom tekst, tale og skuespill. Samhandling, vennskap og lagspill på tvers av aldersgrupper. I tillegg blir det latter, glede, moro og hardt arbeid.

Forberedelser til ny storforestilling

Strømmen barne- og ungdomsteater har satt opp flere store forestillinger de siste årene; Narnia (2014), Narnia II (2015), Aladdin (2016), Jungelboken (2017), Bestemor Mus (2018) og Brødrene Løvehjerte (2019).

Strømmen barne- og ungdomsteater: Alice i Eventyrland på Folkets Hus i januar 2020. Foto: Strømmen barne- og ungdomsteater.
Teatersuksess og full sal: Alice i Eventyrland. Foto: Strømmen barne- og ungdomsteater.

Det forrige store teaterstykket var Alice i Eventyrland, med seks forestillinger på Folkets Hus i januar. Nesten alle av de 666 plassene i teatersalen ble fylt opp.

Vi fylte over 650 av disse, og opplevde veldig god respons på forestillingene, forteller Steder.

Utover høsten forberedes og planlegges neste storforestilling.

Planer for, og forberedelser til neste storforestilling begynner i august. Den neste storforestillingen blir avviklet på nyåret i 2021, avslutter barne- og ungdomsteaterets leder.