You are currently viewing Populær kunstutstilling – månedens kunstner på biblioteket på Strømmen
Månedens kunstner desember 2020: Kristin Mørch Halvorsrud. Foto: Lillestrømbibliotekene, Strømmen.

Populær kunstutstilling – månedens kunstner på biblioteket på Strømmen

Lillestrømbibliotekene, Strømmen presenterer i samarbeid med Lillestrøm Kunstforening en ny kunstutstilling hver eneste måned. Månedens kunstner i desember er Kristin Mørch Halvorsrud, som maler og tegner alt mulig, men ofte med dyr og mennesker i bildene.

– Vi startet samarbeidet med kunstforeningen da vi var på det gamle biblioteket. Det er ca. 15-16 år siden, forteller bibliotekar Siri Ann Gabrielsen ved Lillestrømbibliotekene, Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Populær kunstutstilling

Det er kjempepopulært å bli presentert som månedens kunstner på biblioteket, og bibliotekaren forteller at de allerede har oversikt over hvem som skal ha utstilling hele to år fremover i tid, ut 2022. Et krav til kunstnerne er at de må være medlem av Lillestrøm Kunstforening.

Desemberutstillingen er spesiell, da det er salg «rett fra vegg», i tilfelle maleriene og tegningene skal kjøpes som julegaver. Til vanlig får kjøperne kunstverkene når utstillingene tas ned.

Lillestrømbibliotekene, Strømmen. Månedens kunstner Kristin Mørch Halvorsrud.
Maleri og tegning på månedens kunstutstilling på biblioteket i desember 2020. Foto: Kristin Mørch Halvorsrud.

– Det er mange som kommer for å se på bildene, sier Gabrielsen og legger til at salget varier veldig, også avhengig av kunstneren selv og hvor mye han eller hun markedsfører og inviterer venner og kjente.

Utstillingen til Kristin Mørch Halvorsrud kan sees på biblioteket ut desember i åpningstiden til biblioteket, med gjeldende smitteverntiltak om avstand, munnbind og max 15 minutter inne i lokalet. Rett over nyttår kommer ny utstilling, med månedens kunster for januar 2021.