You are currently viewing Dramatisk periode for Strømmen Storsenter

Dramatisk periode for Strømmen Storsenter

Mars og april ble ikke som planlagt for Strømmen Storsenter. Sentergiganten er godt inne i sitt 35. år, men 12. mars kommer for alltid til å huskes i forbindelse med at regjeringen innførte de mest drastiske tiltakene noensinne i fredstid. Det ble innført en rekke smittvernstiltak, og enkelte virksomheter ble pålagt å stenge over natta.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Det skjer på Strømmen: Kultur, underholdning, arrangementer, guide. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.

Som et resultat, skrenket Strømmen Storsenter inn åpningstidene, og det ble frivillig for senterets virksomheter å holde åpent. Lave besøkstall i marsmåned gjorde at mange butikker og andre virksomheter valgte å holde midlertidig stengt, og på det meste var nesten så mange som halvparten stengt. Dette er dramatisk for et senter med rundt 200 butikker og virksomheter, som til sammen har et par tusen ansatte.

Ekstraservice og en butikk mot strømmen

Flere av senterets spisesteder og butikker har i denne vanskelige perioden innført ekstraservice. Il Padrino som holder restauranten åpen, tilbyr hjemkjøring av mat, og for eksempel Ringbo Megastore og interiør- og hobbybutikker tilbyr også å kjøre varer hjem til kundene sine.

Kjell & Company er butikken som har gått mot strømmen. Hjemmeelektronikk-kjeden har nå til sammen 21 avdelinger i Norge, etter at de åpnet en ny butikk på storsenteret i mars. Alt fra datautstyr til små duppedingser finnes i deres store sortiment.

Lys i enden av tunnelen

I helgen fortalte Per Kristian Trøen til Romerikes Blad at besøkstallene har begynt å ta seg opp igjen og at 64% av butikkene holdt åpent på påskeaften. I tillegg har 10-15 butikker varslet at de kommer til å åpne igjen uka etter påske.

Da Statsminister Erna Solberg holdt pressekonferanse 7. april, varslet hun at blant annet fysioterapeuter og frisører gradvis kan gjenoppta virksomhetene sine mot slutten av måneden. For blant annet frisører er dette gode nyheter.

Strømmen Storsenters nettside er det oppdatert oversikt over hvilke virksomheter som holder åpent.