You are currently viewing Ta en sniktitt på innsiden av Strømmens nye storrestaurant [VIDEO]
Ny asiatisk restaurant i Strømsveien: Kenny Nguyen og familien åpner ABC Restaurant.

Ta en sniktitt på innsiden av Strømmens nye storrestaurant [VIDEO]

ABC Restaurant blir den største asiatiske restauranten på Strømmen, og en av de største av restaurantene på stedet, når dørene åpner tidsnok til årets 17. maihelg. Vårt Strømmen kan gi et eksklusivt innblikk på innsiden av den familiedrevne restauranten i forkant av deres «Grand Opening». Videoen kan du se nederst i artikkelen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-kalender: Det skjer på Strømmen - hva skjer av arrangementer, kultur, konsert, teater, scene, idrett, konferanse. Montasje: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.

Vi har plass til rundt 150 gjester og nærmere 200 hvis vi setter opp lokalet til selskaper, forteller Kenny Nguyen som skal være hovedansvarlig for å drive restauranten sammen med storesøstera Linn Nguyen.

Familien som bor på Strømmen, har lang erfaring fra restaurantdrift i Mysen. Etter flere års leting, fant de endelig et stort lokale i Strømsveien. Det har vært en langvarig drøm for familien å starte restaurant på hjemstedet.

Koronasituasjonen endret planer

Planen var å åpne dørene allerede i vinter, men det var før koronasituasjonen oppstod.

Oppussingen startet allerede i fjor, og vi skulle egentlig ha åpnet i februar eller mars, fortsetter han.

Også andre planer har endret seg underveis. Bokstavene ABC står for à la carte, buffé og catering. Et av smittevernstiltakene i Norge er forbud mot matbuffé, så det tilbudet blir det ikke noe av inntil videre. For å få selve restaurantdriften opp å gå, avventer de samtidig oppstarten av catering.

I tillegg til à la carte, har de en egen avdeling for take away. Når man kommer inn hovedinngangen, ser man bardisken først, så kan man velge å gå inn til restaurant-avdelingen eller til take away-avdelingen.

Sushi, wokretter og bubble tea står på take away-menyen, forteller Nguyen og legger til at de prioriterer take away mer i oppstarten enn de opprinnelig hadde tenkt, på grunn av koronasituasjonen og endringer i markedet.

Bubble tea er relativt nytt og trendy i Norge, og restauranten er fornøyd med å kunne tilby denne drikken til sine gjester.

Strømmen: ABC Restaurant i Strømsveien, a la carte, take away, uteliv. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Kenny Nguyen bak bardisken på ABC Restaurant. Bubble tea er en ny, trendy drikk. Foto: Vårt Strømmen.

«Grand Opening» tidsnok til 17. maihelgen

Den siste tiden har hele familien og ansatte jobbet på spreng med forberedelser til den store åpningen av ABC Restaurant. Menyen til åpningshelgen har blitt satt opp, og Nguyen legger til at det blir to forskjellige menyer. De har utviklet en meny for à la carte og en for take away, men menyene er noe de kommer til å videreutvikle og tilpasse ytterligere etter oppstartsperioden.

Bordbestillinger har allerede begynt å komme inn til åpningshelgen, men restauranten må i starten tilpasse antall gjester til myndighetenes retningslinjer. Med et stort, lyst lokale og god plass mellom bordene, blir det i alle fall ingen problemer å holde riktig avstand mellom bordene.

Torsdag 14. mai åpner restauranten for take away, og to dager senere, blir det åpning av restaurantdelen på lørdag.

(Artikkelen ble oppdatert 13. mai kl.14:35. Egon Restaurant på Strømmen Storsenter er større, med 220 sitteplasser inne og 40 sitteplasser ute.)