You are currently viewing Vi har tatt pulsen på butikkene i Strømsveien
(Andreas Grønli og Jonathan Rammen bak disken på BilXtra)

Vi har tatt pulsen på butikkene i Strømsveien

Vårt Strømmen har møtt noen av butikkene som ligger utenfor senteret, for å sjekke hvordan situasjonen har vært for dem den siste tiden. I Strømsveien ligger det både store og små butikker, kjedebutikker og spesialforretninger.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Hos BilXtra i Olaussengården møter vi på to blide menn.

– Folk tar vare på det de har, mener Andreas Grønli, daglig leder ved BilXtra i Olaussengården på Strømmen. Han sikter til bil som er noe av det dyreste folk eier. I en usikker tid er det absolutt verdt å ta godt vare på bilen sin.

Sammen med seg denne lørdagen, har han en av sine ansatte, Jonathan Rammen. De stiller velvillig opp på et bilde.

Omsetningen i avdelingen på Strømmen har ikke blitt nevneverdig påvirket i disse koronatider. Våren er høysesong for bilpleie, og BilXtra tilbyr et stort utvalg av gjør-det-selv-produkter. Den daglige lederen er fornøyd med salget av bilpleieprodukter, og de har også merket større etterspørsel etter bildeler den siste måneden.

– Folk har holdt seg hjemme denne påsken og har hatt tid til å stelle bilene sine, forteller Grønli.

Ny butikk for våre firbente venner

Olaussengården som stod ferdig til tusenårsskiftet, huser flere virksomheter utenom BilXtra. Treningssenteret Fresh Fitness, dagligvarebutikken Yellow, Hennes Fritid og 4Labber og 1Hale har samlet seg i bygget.

4Labber og 1Hale er en relativt ny butikk på Strømmen, der de åpnet dørene i fjor sommer. Dyrebutikken tilbyr fôr og utstyr til hunder og katter.

Vi har fått flere nye kunder den siste måneden, forteller innehaver Beatrice Solli.

At flere kunder har oppdaget butikken, har ikke gitt høyere omsetning totalt sett, og de har dessverre måttet ty til permitteringer i tiden etter koronarestriksjonene ble innført. Solli trekker frem at de tilbyr kloklipp av hunder i butikken. Dette er en tjeneste som andre steder har kuttet ut i denne perioden, men det har ikke vært nok til å øke omsetningen nevneverdig.

På sikt er det likevel positivt at flere har oppdaget dyrebutikken.

4Labber og 1Hale, dyrebutikk i Strømsveien på Strømmen (Foto: Vårt Strømmen)

Selger med gitteret nede

Hos Hennes Fritid møtes vi med stengt gitter, men innenfor står eieren Grete Hansen, som gjerne tar en prat med oss. 13. mars stengte garnbutikken for besøkende, men kundene deres har fått kjøpt garn likevel. Butikken har solgt over telefon og på nett, og tilbudt hjemkjøring til kundene som har ønsket det.

Nå som flere butikker på Strømmen har åpnet dørene igjen, vurderer også Hennes Fritid å åpne for besøkende den nærmeste tiden. Da kommer de i første omgang til å tillate max fem kunder inne i butikken samtidig.

Fra storsenteret til Strømsveien

Tidligere holdt Dun of Norway til inne på Strømmen Storsenter, men 24. januar i år flyttet de inn i lokaler i Strømsveien. Halvannen måned senere oppstod koronasituasjonen i Norge. Eksklusivt sengetøy var ikke det som stod høyest på handlelista, og de valgte å stenge butikken midlertidig.

Butikksjefen Hege Sørensen er fornøyd med antallet kunder som har vært innom butikken etter at de åpnet dørene igjen på onsdag.

– Noen foretrekker butikker utenfor senteret, forteller hun.

En gammel traver

Hoberg Sko holder til i Hoberggården som har lang historie på Strømmen. Byggingen av den velkjente trebygningen, ble påbegynt allerede i 1919, i følge Lokalhistoriewiki.no.

Marianne Bodeng som vi møter denne formiddagen, har vært ansatt hos Hoberg Sko i over 20 år. Etter en laber marsmåned, er de takknemlige for at faste og trofaste kunder har begynt å vende tilbake igjen. Kundene deres kombinerer gjerne handel med et besøk i kaféen på hjørnet.

– Koronaen har gitt oss 50-60% pluss

På 1980- og 1990-tallet var det mange som var innom Strømsveien 48 i helgene. Det populære utestedet Disco World, og senere C’est la Vie, holdt til på denne adressen.

I dag er stemningen annerledes. Hobbybutikken Hobbyco har inntatt førsteetasjen, mens Romerike Rc Drift holder til i kjelleren.

«Hvordan har den siste tiden vært for deres del?» spør vi når vi kommer til disken.

Knut Ingar gjør en rask håndbevegelse og peker oppover. Etter en treg vintersesong, har omsetningen fått et kraftig oppsving den seneste tiden.

– Koronaen har gitt oss 50-60% pluss, tror han.

Selv om sesongen for radiostyrte biler, fly og båter nettopp har startet, er Knut Ingar klar på at korona har bidratt mye til omsetningsveksten de har opplevd.

Avlyste arrangementer, stengte aktivitetstilbud og hjemmepåske har sørget for nye kunder. Mange har kommet ut av tidsklemma. Noen har funnet frem sine gamle fjernstyrte biler, som fortsatt viser seg å fungere, og andre har ønsket å kjøpe nye biler og utstyr.

– Hobby men også lek, er beskrivelsen han bruker om radiostyrte biler. Dette er noe familien kan drive med sammen. Det er liten tvil om at koronasituasjonen har gitt familier mer tid sammen.

En mann og ei dame kommer sammen inn i butikken.

De fortjener den ansattes oppmerksomhet, og da passer det godt å avslutte samtalen.

Vårt Strømmen har tatt pulsen på butikkene i Strømsveien, og det er mye positivt å spore på en lørdags formiddag.