You are currently viewing Gjenåpning av butikker og kjøpesentre – Vi er veldig glade og fornøyde
Øverst: Senterleder Per Kristian Trøen. Foto: Vårt Strømmen. Nederst: Markedssjef Jannicke Bergmann. Foto: Strømmen Storsenter.

Gjenåpning av butikker og kjøpesentre – Vi er veldig glade og fornøyde

I hele 12 av 17 uker i 2021 har de fleste butikker i Lillestrøm kommune vært nedstengt. Den etterlengtede gjenåpningen av butikker og kjøpesentre er nå et faktum, gjeldende fra og med torsdag 6. mai.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

I følge vedtakket som ble fattet i formannskapet i kommunen onsdag 5. mai, kan kjøpesentre og butikker åpne men med strenge krav til smittevern, antallsbegrensning og kontroll. Storsenteret har i lang tid uttrykt ønske om strengt men ikke stengt. Kundene må bruke munnbind og holde avstand.

Strømmen Storsenters senterleder Per Kristian Trøen og markedssjef Jannicke Bergmann er veldig glade og fornøyde.

– Det har vært over 1000 ansatte som har vært og er permittert, bare på Strømmen storsenter. Vi regner med at hele det politiske miljøet har fått med seg det, og at de, som oss, ønsker at varehandelen skal komme tilbake igjen i smitteverntilpassede former i kommunen vår, forteller de til Vårt Strømmen.

Strømmen Storsenter. Butikker, nedstenging. Korona. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Trist syn: I 12 av 17 uker i 2021 har det vært nedstenging av butikker. Foto: Vårt Strømmen.

Klesbutikker og skobutikker hardt rammet

Enkelte bransjer er hardere rammet enn andre på grunn av sesongvarer.

– De har brent inn med mye sesongbaserte varer under nedstengningen.

Senterlederen og markedssjefen trekker frem at mange hadde håpet på åpning i løpet av våren, og spesielt før påsken.

– Nå blir kanskje 17. mai redningen for mange, selv om det blir en amputert 17. mai-feiring i Norge i 2021 også.

Disse bransjene tok inn klær og sko i forkant av julesesongen i fjor. Det de hadde til overs før jul, hadde disse butikkene håpet å selge på salg i januar, men så ble butikkene stengt ned. Selv om butikkene hadde håpet å selge vårbaserte varer, og ikke minst påskevarer, skjedde heller ikke det.

– Nå har vi vært stengt 12 av 17 uker i år, og vi tror mange håper å redde sine butikker ved å ta igjen mye av det tapte de kommende ukene.

Serveringsstedene forblir nedstengte

Spisestedene blir ikke med i denne gjenåpningsrunden, med unntak for take away som tidligere.

– Det er trist at ikke serveringsstedene får åpne riktig ennå, men vi har forståelse for myndighetenes gradvise gjenåpningsstrategi, forteller Trøen og Bergmann.

– Vi føler virkelig med serveringsstedene som må vente litt til. Vi vet at vi har mange kunder som også savner dem. Vi har ikke telling på hvor mange henvendelser vi har mottatt fra folk som lurer på når de endelig kan gå på kafe.

Nylig ble det kjent at den populære «isbaren» i 2. etasje i den gamle delen av kjøpesenteret har gått konkurs. Også andre spisesteder er inne i en vanskelig tid.

Fikk du med deg denne artikkelen? Tøffere og tøffere for hver dag – taper penger på å holde åpent (link til artikkel, 20. april)

Restaurant på Strømmen Storsenter: Ristorante il Padrino / Restaurantsjef Stian Østland. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Helt siden 3. mars har ikke restaurantene i Lillestrøm kommune hatt lov til å tilby annet enn take away. Foto: Vårt Strømmen.

Ikke bare gjenåpning, men også nye butikker på senteret

Når butikkene kan åpne igjen, er det ikke kun snakk om gjenåpning. Noen butikker er helt nye. Kalma Interiør, smykkebutikken Maanesten og GRANIT med smarte og funksjonelle produkter, skal åpne dørene for første gang på Strømmen. I tillegg har noen butikker flyttet inn i nye lokaler, fornyet seg eller pusset opp.

Fikk du med deg artikkelen om Kalma Interiør? Ny butikk på Strømmen – klar til å åpne dørene så snart det er lov (link til artikkel, 29. april)

Kalma Interiør, Strømmen Storsenter. Ny interiørbutikk. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Interiørbutikken Kalma Interiør planla åpning i april. Foto: Vårt Strømmen.

Folk tilbake på jobb – fortsatt fokus på smittevern

Til vanlig er det rundt 2.000 ansatte i virksomhetene på Strømmen Storsenter. En stor andel har blitt rammet under nedstengningen med permitteringer.

– Vi har jo snakket mye om støtteordninger og hvorvidt de har truffet. Men en ting er støtteordninger, en annen ting er å få folk tilbake på jobb igjen. Det er jo det som betyr noe.

Til slutt har Trøen og Bergmann en klar oppfordring til alle kunder som velger å ta turen når senteret åpner:

– Det følger med strenge restriksjoner med dette, og det håper vi at folk følger. De må bruke munnbind, og det er viktig å holde avstand. Så håper vi at kundene utnytter hele åpningstiden vår når de skal handle.

(Artikkelen ble oppdatert 5. mai etter formannskapets endelige vedtak om gjenåpning.)