You are currently viewing Over en halv million besøkende i mai – smitteforebyggende arbeid intensiveres
506.000 besøkende på storsenteret i mai. Innfelt: Senterleder Per Kristian Trøen. Foto: Vårt Strømmen.

Over en halv million besøkende i mai – smitteforebyggende arbeid intensiveres

Situasjonen er ganske annerledes for Strømmen Storsenter nå enn i mars og april, da de strenge korona-tiltakene ble innført over hele Norge. Hele 506.000 besøkende var innom senteret i løpet av maimåned, men smittevern og trygg handel er i fokus og høyt prioritert.

Vi har intensivert smittevernarbeidet ytterligere, forteller senterleder Per Kristian Trøen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Lions Club Strømmen: Kjøp gjødsel, plantejord og dekkbark, med hjemlevering. Salgsinntektene går til Lions Club sitt arbeid for barn, ungdom og trengende på Strømmen og Skjetten.

Smittevern er en kontinuerlig prosess, fortsetter han og legger til at de i takt med flere besøkende, blant annet har satt ut flere antibacstasjoner med desinfiserende til håndvask.

De har ansatte som har i spesialoppgave å følge opp og fylle opp desinfiserende væske, og renholdere som sørger for ekstra vask av berøringspunkter som gelendre, heispaneler og så videre. Det er piler på gulvet som viser hvilken side man skal gå på i storsenteret. Det er «høyreregelen» som gjelder her også, hvis du har oversett disse pilene. Plakater oppfordrer fortsatt til å holde avstand, og butikker har plakater og max antall kunder de tillater inn i butikkene, i henhold til smittevernsrådene.

Det er leid inn flere vektere, og egne medarbeidere er dedikert til å følge opp smitteverntiltakene i senteret og butikkene. Mange som har besøkt Strømmen Storsenter de to siste månedene, har sannsynligvis hørt påminnelser over storsenterets callinganlegg, hvor alle besøkende blir minnet på å holde avstand og følge pilene på gulvet.

Strømmen Storsenter. Korona-tiltak. 70.000 kvadratmeter. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Omfattende korona-tiltak på Strømmen Storsenter: 70.000 kvadratmeter med shoppingareal. Foto: Vårt Strømmen.

Stor forskjell mellom bransjer

Senterlederen synes det er trist at det fortsatt er noen hundre som er permitterte fra storsenterets nesten 200 virksomheter. På det meste var det 1.100 permitterte i butikkene, servicefunksjoner og administrasjonen.

Klær og sko trekker han frem som eksempler på bransjer som fortsatt sliter med omsetningen, men det har vært en bedring de 2 siste ukene. Serveringsstedene har utfordringer med at det er satt begrensninger for antall gjester de kan ha innenfor dørene, og avstandsregler som må overholdes.

Trøen forteller at han er imponert over hvordan spisestedene har tilpasset seg myndighetenes retningslinjer for spisesteder, og mange har også sett nye muligheter som kan glede deres gjester.

Dessverre er det også butikkjeder som er representert på Strømmen Storsenter, som har gått konkurs i korona-perioden, men Trøen kan fortelle at flere av kjedenes konkursutsalg har hatt så god oppslutning at varer blir hentet fra andre utsalg, til butikkene på Strømmen. Dette gjelder både Masai, Brandstad og Riccovero.

Sportsbransjen derimot har gått så det suser de siste månedene. Vi skal jo alle være mer hjemme og bruke Norge som ferieland i år. XXL på Strømmen Storsenter er Romerikes største sportsforretning, men de har også G-max, Anton Sport, Norrøna, Sport Outlet og Löplabbet på senteret. De to sistnevnte har hatt enorm vekst i korona-perioden.

Med redusert handelslekkasje til Sverige, har også Vinmonopolet hatt høy omsetning. De har hatt behov for å hente inn ekstra personell, for å kunne gi fullgod service til alle sine kunder.

Omsetningsvekst og Norges største kjøpesenter

Mars og april hadde kraftig nedgang på omsetningen sammenlignet med fjoråret. Det kan forklares med at det på det meste var over 90 butikker nedstengt.

I mai pekte pilen derimot oppover til tross for avlyste konfirmasjoner og bryllup, og en annerledes 17. mai.

Vi omsatte for 279 millioner kroner i mai, en vekst på 10-11% fra samme måned i fjor, forteller Trøen.

Ikke nok med det. Omsetningstallene har gjort Strømmen Storsenter til Norges største kjøpesenter den siste tiden.

De siste ukene har også Strømmen Storsenter hatt høyest omsetning av alle norske kjøpesentre, men er fremdeles noen millioner i årsomsetning bak Lagunen Storsenter i Bergen hittil i år, avslutter senterlederen.