You are currently viewing NyhetsStrømmen: Nyheter om Strømmen i uke 26-2020 (22. – 28. juni)

NyhetsStrømmen: Nyheter om Strømmen i uke 26-2020 (22. – 28. juni)

NyhetsStrømmen oppsummerer ukas viktigste Strømmen-nyheter: Tosifret antall koronasmittede ved Sagdalen skole, Strømmen Øst-informasjonsmøte og offentlig ettersyn, og gode og dårlige nyheter for Strømmen IF.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-idrett og aktivitet. Fotball, innebandy, tennis, kamsport, jujutsu, taekwondo, karate, badminton, dans. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.

Koronasmitte på Sagdalen skole – tosifret antall smittede

Flere personer ved Sagdalen skole, både elever og lærere, er smittet av korona, i følge en nyhetsmelding Lillestrøm kommune la ut på kommunens nettside på fredag. Smitten ble kjent for kommuneoverlegene og smitteteamet den 23. juni.

Barneskolen har tatt sommerferie, men også skolefritidsordningen (SFO) har stengt dørene frem til etter sommerferien. Foresatte til barn ved skolen har blitt informert.

Vi er innstilt på å teste bredt, også ved milde symptoner, sier kommuneoverlege Bettina C. Fossberg i nyhetsmeldingen.

Da Lillestrøm kommune skrev nyhetsmeldingen på fredag, var det syv positive personer, men i løpet av helgen har det kommet flere testresultater. Søndag skriver Romerikes Blad at det er 14 smittetilfeller med tilknytning til skolen.

Strømmen Øst: Forslag til områderegulering – offentlig ettersyn

Byutviklingsavdelingen i Lillestrøm kommune inviterte på onsdag til informasjonsmøte om forslaget til områderegulering for Strømmen Øst, og Vårt Strømmen var til stede:

Skepsis til nyttkjøremønster – mulig byggestart i 2023 (les artikkel)

Forslag til områdereguleringsplan for Strømmen Øst ligger nå ute til offentlig ettersyn. 27. august er fristen for å sende innspill.

Strømmen-nytt. Hoberg-bygget. Strømsveien. Forslag til områderegulering for Strømmen Øst (Lillestrøm kommune. Foto: Vårt Strømmen.no.
Hvis forslaget går gjennom, blir det store endringer i kjøremønsteret i Strømmen sentrum. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen IF: Internasjonal anerkjennelse og poengtrekk

CIES Football Observatory har gjort en undersøkelse der det bekreftes at Ole Martin Nesselquist er den yngste hovedtreneren i verden, på profesjonelt nivå.

Det er selvsagt en hyggelig anerkjennelse til både klubben og meg å få vite at jeg faktisk er yngst i verden, sier Nesselquist i en nyhetsmelding på klubbens nettside, og legger til at han er mer opptatt av å være så god som mulig.

En mindre hyggelig nyhet er at klubben starter med 3 minuspoeng i OBOS-ligaen, for ikke å ha nådd sine delmål i det finansielle oppfølgingssystemet, i følge en nyhetsmelding som Norges Fotballforbund (NFF) la ut på fredag.

Jeg er fornøyd med at majoriteten av klubbene setter tæring etter næring. Videre er jeg ikke glad for at to klubber i OBOS-ligaen blir trukket poeng for å ikke nå sine økonomiske handlingsplaner, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Strømmen IF kan påklage avgjørelsen.

Strømmen IF, Strømmen stadion. Treningskamp mot Eidsvold Turn. Foto: Vårt Strømmen.no, vartstrommen.no.
Youssef Chaib var sentral da Strømmen IF vant 2-0 i siste treningskamp før OBOS-ligaen starter. Foto: Vårt Strømmen.

I generalprøven på fredag, vant Strømmen IF 2-0 i treningskampen mot Eidsvold Turn på Strømmen stadion. OBOS-ligaen settes i gang fredag 3. juli, og i første serierunde møter gråtrøyene Ull/Kisa i bortekamp på Jessheim.

Fikk du med deg disse Vårt Strømmen-artiklene?

Setter opp sommerkurs – til høsten forberedes neste storforestilling (artikkel om Strømmen barne- og ungdomsteater)

Korona har gitt enorm omsetningsvekst – stor interesse for løping (artikkel om Löplabbet på Strømmen Storsenter)

Tips oss

Vårt Strømmen ønsker tips om nyheter og gode saker.