You are currently viewing – Det er mange som har hatt tid til å rydde
Thomas Fehn, daglig leder av Aladdin på Strømmen Storsenter, har opplevd mer kjøp og salg i korona-perioden. Foto: Vårt Strømmen.

– Det er mange som har hatt tid til å rydde

Da Norge stengte ned i mars, var det mye snakk om at rydding ble en «fritidssyssel» fordi mange hadde tid til overs. En som har fått merke det, er Thomas Fehn som er daglig leder av Aladdin på Strømmen Storsenter. Vårt Strømmen tar derfor turen innom butikken for en liten prat med han.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Aladdin åpnet avdelingen på Strømmen i november 2018 og driver samtidig en avdeling i Drammen. De har spesialisert seg på kjøp og salg av gull, sølv, mynter, frimerker og postkort.

Det er mange som har hatt tid til å rydde, forteller Fehn og legger til at en del permitterte har hatt behov for penger.

Han anslår at omsetningen de siste månedene ligger ca. 30% over tilsvarende periode i fjor. Størstedelen av kundene er over 40 år, og det er omtrent likt fordelt mellom kvinner og menn.

Er det mange unge som fortsatt samler på mynter og frimerker?

Interessen blant yngre er fallende, svarer Aladdins daglige leder.

I følge han er det nesten ingen barn og ungdommer som har interesse for frimerker lenger, mens det fortsatt er noen unge myntsamlere.

En annen trend er at verdifulle samleobjekter øker i pris, mens prisen er fallende på objekter med lavere verdi. Flere investerer også i gull.

Gull blir sett på som en trygg investering, og det har tatt seg opp de siste årene, avslutter Fehn.