You are currently viewing Strømmen IF: Halvspilt sesong i PostNord-ligaen – jager andreplassen
Kasey Wehrman (innfelt) har hatt fokus på å gjenoppbygge Strømmen IF i årets sesong. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen IF: Halvspilt sesong i PostNord-ligaen – jager andreplassen

Da han signerte trenerkontrakten på slutten av fjoråret, visste Kasey Wehrman at han måtte gjenoppbygge A-laget til Strømmen IF. Nå er 12 av årets 24 kamper i PostNord-ligaen er unnagjort.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

– Første halvdel av sesongen har vært en berg og dalbane, men det var ikke uventet når man bygger opp et lag fra «scratch», forteller Wehrman til Vårt Strømmen.

Etter fjorårets nedrykk fra OBOS-ligaen, har det vært store utskiftninger i laget, og kun åtte spillere var under kontrakt med A-laget til Strømmen IF da australieren ble kunngjort som klubbens nye trener i desember.

Hva er du mest fornøyd med så langt i sesongen?

– Jeg er mest fornøyd med hvor lojale spillerne har vært til spillestilen og til hverandre, og de har klart å skape bånd som lag gjerne bruker 2-3 sesonger på å skape.

Den gode lagånden har hjulpet laget gjennom sesongens nedturer og sørget for at laget har struttet av selvtillit under sesongens oppturer, mener Wehrman.

Strømmen IF og trener Kasey Wehrman: Fotball i PostNord-ligaen 2022. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Kasey Wehrman ønsker ikke å trekke frem enkeltspillere men lagånden. Foto: Vårt Strømmen.

Hva har vært den største utfordringen?

– Den største utfordringen har vært tid, mangel på tid med en ny spillergruppe. Det har gitt større variasjon i prestasjonene fra tid til annen og små sprekker i spillet som må bedres, men for det meste har spillerne lært veldig raskt, og det er derfor vi fortsatt jager andreplassen.

Seks seire og seks tap har sørget for 18 poeng midtveis i sesongen, og de rødgrå henger fortsatt med i kampen om 2. plassen som gir kvalifiseringsspill til neste sesong av OBOS-ligaen. Moss som har vunnet hele 11 av sesongens kamper, har sikret et godt forsprang til 1. plassen i PostNord-ligaen.

Langsiktig tankegang – tre spennende måneder i vente

Da Vårt Strømmen intervjuet Wehrman i forkant av årets sesong, hadde han fokus på å skape en tydelig spillestil og tenke langsiktig med tanke på fotballfilosofi. Strømmen IFs trener Kasey Wehrman: – Det er et energisk, ungt og hardtarbeidende lag (link til artikkel, 6. april 2022)

Han har sørget for å opprettholde den tankegangen:

– Vi har ikke endret noe i spillestilen offensivt eller defensivt, men vi har finpusset detaljene gjennom første halvdel av sesongen.

Kasey Wehrman inne i klubbhuset på Strømmen stadion. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen-treneren trekker frem at de har jobbet ekstremt hardt med å lage en så solid spillestruktur som mulig, og at det har gitt resultater:

– Vi har prestert godt nok til å være med i jakten på andreplassen, som er målsetningen i øyeblikket.

– I andre del av sesongen har vi Moss, Arendal, Egersund og Kvik Halden hjemme. Hvis presterer bra på hjemmebane og knekker koden på bortebane, kommer det til å bli tre spennende måneder foran oss, fortsetter han.

– Spillerne har overgått forventningene, og nå er tiden inne for å se om det gir oss sjansen til å sikre andreplassen, avslutter Wehrman.

I de neste kampene kommer Kvik Halden til Strømmen stadion lørdag 9. juli, med kampstart kl.15, før turen går til Vestlandet og bortekamp mot Vard Haugesund 15. juli. Etter disse to kampene tar PostNord-ligaen en sommerpause frem til 14. august.

Kampoversikt for Strømmen IF i PostNord-ligaen 2022 (link til artikkel, 7. april 2022)