You are currently viewing Strømmen IFs trener Kasey Wehrman: – Det er et energisk, ungt og hardtarbeidende lag
Kasey Wehrman er Strømmen IFs hovedtrener i 2022. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen IFs trener Kasey Wehrman: – Det er et energisk, ungt og hardtarbeidende lag

Mye er nytt når en ny sesong sparkes i gang på Strømmen stadion i 2022 etter fjorårets nedrykk fra OBOS-ligaen. Det er mange utskiftninger i laget, men for hovedtrener Kasey Wehrman er det «velkommen tilbake» og en ny start i PostNord-ligaen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Kommunikasjon og markedsføring på Strømmen, Skjetten, Lillestrøm og Romerike: Tekst, foto, distribusjon (innholdsproduksjon). Digital markedsføring, banner / annonse og annonsørinnhold / content marketing. Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.

I 2015 og i 2018 var han assistenttrener under Espen Olsen, men i sin tredje periode i Strømmen IF, inntar 44-åringen rollen som hovedtrener i klubben.

Fra 95.000 tilskuere på tribunen til et fotballiv i Norge

Australieren startet karrieren sin i hjemlandet, og Wehrman spilte for Brisbane Strikers og Perth Glory før turen gikk til Norge på starten av 2000-tallet.

Hva er høydepunktene dine som spiller?

– Det er vanskelig å si, svarer den nye Strømmen-treneren før han får tenkt seg om:

– Vi spilte foran 95.000 tilskuere i Melbourne under sommer-OL i Sydney i 2000.

Det endte med tap mot Italia, men opplevelsen av å komme inn på stadion foran den enorme folkemengden på hjemmebane, var et stort og minneverdig øyeblikk. Til sammen står Wehrman med 12 landslagskamper for Australia på seniornivå.

I 2001 satte australieren seg på flyet med kurs mot Norge. Hans engelske fotballagent hadde kontakter i Norge, og det norske fotballeventyret startet i Moss, fortsatte i fire og et halvt år i Lillestrøm inntil ferden gikk videre til Fredrikstad og Lyn. Han var med på å vinne sølv i Eliteserien med Fredrikstad i 2008, som er hans beste meritt i Norge.

Kasey Wehrman, fotball-trener Strømmen IF. PostNord-ligaen 2022. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Strømmen stadion er australierens hjemmebane i år. Foto: Vårt Strømmen.

Ikke bare fotballen har holdt Wehrman i Norge, men også hans norske samboer gjennom over 13 år, Anja. Han ser på seg som en patriot når nordmenn kjemper om heder og ære i flere sporter, og Strømmen-treneren er ikke ukjent med å ha på seg langrennsski om vinteren.

Overgang til trenerkarriere

Allerede mens Wehrman var aktiv spiller, fattet han interesse for trenerfaget og plukket opp kunnskap underveis.

For Strømmen IF var han assistenttrener under Espen Olsen i to perioder, først i 2015-sesongen og deretter i 2018-sesongen.

Wehrman trekker frem flere som har bidratt til utviklingen hans som trener:

– Lars Habberstad (styreleder i Strømmen IF, red.anm.), Espen Olsen og daglig leder Ole Anders Arntsen har hjulpet meg med å ta avgjørelser og styre meg i riktig retning.

Som trener synes han den tøffeste delen er å fortelle de spillerne som ikke er blant de 11 som skal starte kamp, at de ikke er med i startelleveren.

Kasey Wehrman, fotball-trener Strømmen IF. PostNord-ligaen 2022. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Kasey Wehrman er glad for å være tilbake i Strømmen IF. Foto: Vårt Strømmen.

Hva er de beste minnene fra sist du var i Strømmen IF?

Det tar ikke lang tid før svaret kommer:

– Vi vant 2-1 over Lillestrøm i cupen, svarer australieren.

Utenom cupseieren i lokaloppgjøret mot Strømmens erkerival i 2015, var også høstsesongen i 2018 en veldig bra opplevelse. Etter en vanskelig vårsesong, snudde det på høsten, og de rødgrå klarte å beholde plassen i OBOS-ligaen den sesongen.

Hva er målsetningen for 2022-sesongen?

Etter fjorårets nedrykk fra OBOS-ligaen, etter hele 12 strake sesonger i divisjonen, er det nok mange supportere som ønsker at laget skal rykke opp fra PostNord-ligaen i årets sesong.

– Ambisjonen er å rykke opp igjen, svarer Wehrman på spørsmål om hva som A-lagets målsetning i år, men han påpeker at svaret er mer sammensatt:

– Vi må gjenoppbygge laget. Vi skal fokusere på en kamp om gangen.

Strømmen stadion. Fotball, supportere, Strømmen Greyhounds. PostNord-ligaen 2022. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Fra tribunen kan Strømmen-supporterne følge et lag med ambisjoner i PostNord-ligaen. Foto: Vårt Strømmen.

Da Wehrman signerte treneravtalen med Strømmen IF i desember, var det kun åtte spillere under kontrakt i laget. Nå som sesongen skal starte opp, er 19 spillere på plass.

Strømmen-treneren ser for seg at det kommer enda et par spillere for å få større bredde i stallen, men ikke for enhver pris:

– Jeg vil heller ha kvalitet enn kvantitet.

Selv om det er en relativt liten og sårbar stall hvis spillere blir skadet, er hans mangeårige relasjoner til andre klubber gode å ha ved behov for å låne spillere utover sesongen.

Det er positivt at Eiliv Hoel Solheim som de siste par årene har spilt på G19-laget til Strømmen, har kommet med i seniortroppen. Da ser også andre yngre spillere at det er mulig å komme seg videre og utvikle seg på Strømmen, og det er fra tid til annen 3-4 juniorspillere som deltar på A-lagets treninger.

I sesongforberedelsene har det vært mye fokus på å utvikle samhold, og å samkjøre spillerne så de kan tenke som et lag og lese spillet offensivt og defensivt.

Det vil bli gøy å se på!

De to siste treningskampene før sesongstart har bidratt til å øke selvtilliten i laget. Spesielt seieren over Ull/Kisa som er favoritt til å vinne den andre avdelingen i PostNord-ligaen, var en god generalprøve før sesongstart.

– Det er et energisk, ungt og hardtarbeidende lag, mener Wehrman og legger til at det kommer til å bli underholdende og spennende å se spillerne vise frem potensialet.

Lorent Callaku, fotballspiller Strømmen IF. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Treneren håper nr.11 Lorent Callaku (avbildet i 2021) kommer til å score mange mål. Foto: Vårt Strømmen.

Treneren trekker frem Lorent Callaku som spilte fjorårssesongen i Strømmen, som en spiller som kan få vist frem mer av potensialet sitt i år:

– Jeg håper Lorent kommer til å score mange mål. Han har x-faktoren.

Som trener er det likevel laget som helhet som er viktigst, at alle spillerne skal bli godt ivaretatt, og at det skal tenkes langsiktighet:

– Vi skal skape en tydelig spillestil, og forholde oss til den samme filosofien. Selv om det blir endringer i laget, skal filosofien forbli den samme.

– Det vil bli gøy å se på, avslutter Wehrman.