You are currently viewing Strømmen IF snudde økonomien i et år med pandemi – forventer utfordrende 2021
Daglig leder Harald Gjervik kan være fornøyd med 2020-årsresultatet. Arkivfoto: Vårt Strømmen.

Strømmen IF snudde økonomien i et år med pandemi – forventer utfordrende 2021

Før 2020-sesongen hadde Strømmen IF negativ egenkapital og fikk derfor poengtrekk i fjorårets sesong av OBOS-ligaen. Hvordan står det egentlig til med klubben i dag?

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Vårt Strømmen kontaktet daglig leder Harald Gjervik for å høre nærmere om dagens situasjon.

Solid overskudd i 2020 – hvordan klarte dere det?

Etter et underskudd på over kr.700.000,- i 2019, med negativ egenkapital som konsekvens, budsjetterte Strømmen IF med et overskudd på kr.800.000,- i 2020. Dette var et ambisiøst men nødvendig budsjett for å snu den negative økonomiske situasjonen til klubben.

– Med reduserte inntekter på grunn av Covid-19 så det lenge ut som at det skulle bli vanskelig å nå budsjettert resultat, og vi måtte i en periode permittere alle ansatte, forteller Harald Gjervik.

Noen av de reduserte inntektene ble kompensert gjennom krisepakkene til idretten, men resterende måtte kuttes på kostnadssiden. Ikke bare nådde Strømmen IF budsjettet men endte opp med et årsresultat på det dobbelte, i overkant av 1,6 millioner kroner i 2020.

– Spillersalg, gode sportslige resultater og pengegaver, blant annet fra OBOS, gjorde at en til slutt endte på riktig side av budsjettet, sier han.

Strømmen IF, Strømmen stadion, Strømsveien. OBOS-ligaen 2021. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Å kjøpe sesongkort for kampene på Strømmen stadion, er den enkleste måten å støtte Strømmen IF. Foto: Vårt Strømmen.

Forventer at 2021 blir vanskeligere – sesongkort er enkleste måten å støtte

Til tross for et godt økonomisk år i 2020, har Strømmen IF budsjettert med et nøkternt overskudd på kr.63.000,- i 2021.

– Utgangspunktet er bedre, men det er først i år at vi får se de største negative konsekvensene av pandemien, forklarer klubbens daglige leder.

Han trekker frem at de på markedssiden har mistet en av deres viktigste samarbeidspartnere, KIA / Bertel O. Steen, og at også flere andre mindre sponsorer har trukket seg ut.

– Så lenge butikker ikke får lov til å holde åpent er timingen dårlig for å forhandle ny avtale med storsenteret, men det finnes også lyspunkt. Arca er ny hovedpartner og flere av våre mest trofaste partnere strekker seg langt for å støtte oss, fortsetter Gjervik om status for sponsorer i år.

Som daglig leder merker han en annen negativ effekt av pandemien. Viruset stjeler mye tid og forårsaker ekstraarbeid for de som jobber i klubben, noe som gir mindre tid til andre viktige oppgaver.

Foreløpig ser det ikke ut som som salg av sesongkort blir noe dårligere enn i fjor, og han trekker frem betydningen dette har for klubben.

– Å kjøpe et sesongkort er også den enkleste måten å støtte klubben på.

Strømmen IF, Strømmen stadion. Fotball, treningskamp, april 2021. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Treningskamp på Strømmen stadion: Strømmen IF spilte 2-2 mot Grorud 24. april. Foto: Vårt Strømmen.

Starter på 0 poeng i OBOS-ligaen 2021, men amputert sesongoppkjøring

I 2020 startet Strømmen IF serien med tre minuspoeng på grunn av negativ egenkapital, men i år starter de likt på poeng som de andre lagene. På grunn av nedstengingen i Viken, ble likevel sesongoppkjøringen amputert for Strømmen IF og også Ull/Kisa og Fredrikstad.

– Hvordan dette slår ut på banen er alle veldig usikre på, men jeg tror alle tre klubbene gladelig hadde byttet ut treningsnekt mot tre minuspoeng, forteller Gjervik.

Fikk du med deg denne artikkelen? Første fellestrening på en måned – nå skal strømlingene ta igjen konkurrentene (link til artikkel, 13. april 2021)

Aktiv og glad sørget for rekruttering, men stor nedgang blant ungdommer

Etter et år som har vært preget av nedstenginger og begrensninger for breddeidretten, har Strømmen IF hatt nedgang i medlemstallene for de fleste årskullene.

– Oppstarten av Aktiv og glad for 6 og 7-åringer i 2020 har bidratt positivt til rekruttering, men vi ser en nedgang i de fleste årskullene, forteller Gjervik.

Ved utgangen av 2020, hadde klubben 448 medlemer. Spesielt er nedgangen stor blant ungdom og unge voksne.

– Forhåpentligvis får vi se en betydelig økning når samfunnet etterhvert normaliserer seg, avslutter Strømmen IFs daglige leder.

Fikk du med deg denne artikkelen i fjor? Aktiv og glad på Strømmen (link til artikkel, 5. juni 2020)