You are currently viewing Flomlys på Strømmen stadion: Godt fornøyd, men tar ikke noe for gitt
Lillestrøm kommune behandler flomlys-saken. Innfelt: Harald Gjervik i Strømmen IF. Foto: Vårt Strømmen.

Flomlys på Strømmen stadion: Godt fornøyd, men tar ikke noe for gitt

Stor spenning var knyttet til onsdagens møte i formannskapet i Lillestrøm kommune, i saken om flomlys på Strømmen stadion. For Strømmen IF er det avgjørende for klubbens videre eksistens, også for breddeidretten, at det gjøres oppgraderinger på flomlysanlegget som kvalifiserer til spill i OBOS-ligaen.

Oppdatering: Kommunestyret i Lillestrøm kommune vedtok 8. september at det skal bevilges penger til finansiering av nytt flomlys, og dermed er det 100% avklart at flomlysanlegget på Strømmen stadion skal oppgraderes.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

– Godt fornøyd med resultatet. Det ser bra ut, men vi tar ikke noe på forskudd, svarer Harald Gjervik, daglig leder i Strømmen IF på spørsmål om hva han syntes om dagens vedtak i formannskapet.

Følgende vedtak ble fattet i dagens formannskapsmøte:

«1. Det bevilges 5,9 millioner kroner til å fullfinansiere nytt flomlysanlegg på Strømmen stadion. Finansieres ved bruk av midler fra e-skattefond. Tidligere kommunale bevilgninger til prosjektet ligger fast som delfinansiering.»

Forslaget ble fremmet av Høyre og Venstre. Arbeiderpartiet som har snudd i saken, ga også sin støtte i formannskapet.

Etter at flomlysanlegget som opprinnelig ble prosjektert, var budsjettert til 15 millioner kroner, vedtok Lillestrøm kommune i juni å gå i dialog med NFF for å finne en billigere løsning som kvalifiserer til spill i OBOS-ligaen.

Nå ser dette ut til å gå i orden.

Strømmen stadion, daglig leder Harald Gjervik. Flomlys-saken i Lillestrøm kommune. Foto: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.
Kommunestyrets vedtak 8. september kommer til å avgjøre fokuset fremover for Strømmen IF. Arkivfoto: Vårt Strømmen.

Champagnekorken sprettes først 8. september

– Nå handler det om at vi snart kan begynne å fokusere på andre ting, sier Gjervik.

Klubben har lenge stått på sidelinjen mens saken har blitt behandlet politisk, men ventetiden er snart over. Kommunestyret har møte 8. september.

– Alt vi kommer til å jobbe med det neste året, avhenger av positivt vedtak 8. september, fortsetter Strømmen IFs daglige leder, før han avslutter:

– Det skal bli godt å få det avklart. Vi ser frem til å kunne fortelle dette til NFF.

Ønske om å videreutvikle stadionområdet

I tillegg til forslaget om flomlys, fremmet Høyre og Venstre også forslag om videreutvikling av stadionanlegget:

«2. Lillestrøm kommune ønsker å vurdere en mulig utvikling av hele stadionområdet som også omfatter en oppgradering av Strømmen stadion. Kommunedirektøren bes om å komme tilbake med en egen politisk sak innen mars 2022 som skisserer mulige løsninger for fremtidig utvikling av stadionområdet. Dette må også sees i sammenheng med kommuneplanens arealdel.»

I formannskapet var det kun Høyre, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Folkets Røst som var positive til den andre delen av forslaget, som dermed ble nedstemt.

(Artikkelen ble oppdatert 9. september 2021, i etterkant av endelig vedtak i kommunestyret.)