You are currently viewing Skole på nytt rammet av korona – 40 tilfeller ble meldt ved utbruddet i juni
Elev ved Sagdalen skole testet positivt for korona - barneskolen informerte på torsdag. Foto: Vårt Strømmen.

Skole på nytt rammet av korona – 40 tilfeller ble meldt ved utbruddet i juni

Torsdag ble det kjent at en elev ved Sagdalen skole har testet positivt for korona, og det er iverksatt karantenetiltak for de berørte.

Barneskolen informerte om dette på sine facebookside på torsdag: «Eleven er ikke smittet på skolen. Tre ansatte og en klasse er satt i karantene. For alle andre elever og ansatte går skoledagen som vanlig. Hvis situasjonen endrer seg går vi ut med ny informasjon.»

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

I forbindelse med smitteubruddet på Sagdalen skole i juni, oppstod det 40 smittetilfeller, et tall som ble offentliggjort i en rapport i slutten av forrige måned.

Rapporten om korona-utbruddet på Sagdalen skole

Lillestrøm kommune utarbeidet i samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI) en rapport om smitteutbruddet som oppstod før sommerferien, ved Sagdalen skole.

I sammendraget fra rapporten som ble lagt ut på Lillestrøm kommune nettside 27. august, kan vi lese at det ble meldt 40 tilfeller (16 elever, 9 ansatte og 15 andre nærkontakter). Det er ikke mulig å si med sikkerhet hvordan utbruddet oppstod, men rapporten forteller at virusanalyser tyder på at det kan ha vært to eller tre introduksjoner av smitte. Smittevernrutiner ble godt ivaretatt, basert på intervjuer med skoleansatte, men smittevernarbeidet ble mer utfordrende da alle klassetrinnene startet opp igjen.

Tidligere i sommer var vi i kontakt med Lillestrøm kommunes ordfører Jørgen Vik om korona-utbruddet som oppstod på Sagdalen skole i juni.

Les artikkel: Ordføreren i Lillestrøm kommune: – Sammen klarer vi å bryte smittekjedene