You are currently viewing Det har fungert godt å få 400 elever tilbake på Sagdalen skole
Sagdalen skole. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no. Innfelt: Sosiallærer Mette Sand. Foto: Privat.

Det har fungert godt å få 400 elever tilbake på Sagdalen skole

Etter at skolen hadde vært stengt for elever i halvannen måned på grunn av koronatiltak, begynte de minste elevene på Sagdalen skole igjen mandag 27. april. Vårt Strømmen har vært i kontakt sosiallærer Mette Sand om hvordan den spesielle tiden har vært.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-idrett og aktivitet. Fotball, innebandy, tennis, kamsport, jujutsu, taekwondo, karate, badminton, dans. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.

Sagdalen skole kunne feire 100-årsjubileum i fjor, men 2020 blir et annet viktig kapittel i skolens historie. Med 700 elever og 90 ansatte, var det stor omstilling som skulle til da regjeringen stengte ned alle skolene i Norge fra og med fredag 13. mars.

Hvilke utfordringer møtte dere i starten etter nedstengingen?

– Overgangen gikk veldig greit. Det var noen tekniske utfordringer de første 2 dagene, mest fordi pågangen til programmene vi bruker ble voldsom stor, men disse lot seg løse raskt, forteller Mette Sand.

Utover dette hadde ikke Sagdalen skole noen store utfordringer, og de hadde allerede startet med forberedelser da det offisielt ble kjent at alle skoler skulle stenges.

– Før skolene ble stengt, hadde vi utarbeidet en plan for hvordan vi skulle løse videre undervisning. Skoleeier var også sterkt delaktig i dette planarbeidet.

Selv om lærerne ikke har hatt mulighet til å være ansikt-til-ansikt med elevene i perioden skolen har vært stengt, er skolen likevel fornøyd med hvordan fjernundervisningen har fungert.

– Lærerne har meldt at undervisning over nett har fungert godt, og de har hatt god kontakt med elevene underveis via chat eller telefon, sier sosiallæreren.

Med noen tilpassinger underveis har også responsen fra elever og foreldre vært god.

– I starten fikk vi noen tilbakemeldinger på at arbeidsmengden vi la opp til ble for omfattende, og lærerne justerte dette ganske raskt. Det har ellers kommet positive meldinger på skolens opplegg.

Da skolen skulle starte opp igjen for de yngste elevene den siste mandagen i april, sendte Sagdalen skole informasjon om retningslinjer og smittervernstiltak, som skulle følges av alle elever.

Mette Sand forteller at det har gått bra å få de 400 elevene på 1. til 4. trinn tilbake på skolen.

– Det har fungert godt. Den største utfordringen de første dagene, var å lære elevene nye rutiner for smittevern, ut- og innmarsj og å holde seg til inndelte lekeområder i friminuttene.

Etter noen dager var alt på plass. Til vanlig er det 18 klasser på disse fire trinnene, men nå er disse klassene inndelt i grupper med max 15 elever.

I skrivende stund er det bare spørsmål om tid før det kommer oppdateringer om 5. – 7. trinn, som utgjør de 300 siste elevene ved Sagdalen skole, og når de kan komme tilbake på skolen.