You are currently viewing NyhetsStrømmen: Nyheter om Strømmen i uke 17-2020 (20.-26. april)

NyhetsStrømmen: Nyheter om Strømmen i uke 17-2020 (20.-26. april)

NyhetsStrømmen oppsummerer ukas nyheter om Strømmen. Forslaget for Strømmen Stasjon og stasjonsområdet skaper engasjement hos strømlinger. Barnehager åpnet denne uka, og Sagdalen skole har forberedt seg til åpning. Korpset spiller 17. mai.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Forslaget for Strømmen stasjon vekker følelser hos strømlinger

Onsdag 29. april skal hovedutvalg for miljø og samfunn ha møte om detaljreguleringsplanen for Strømmen stasjon. Hele stasjonsområdet blir ugjenkjennelig i forslaget som inneholder fem store bygg.

Link til artikkel: Vårt Strømmen har sett på planforslaget og oppsummert i tre punkter (ny bebyggelse, grønt- og parkområder, og kulturminner og historie).

Barnehager har åpnet og barneskoler åpner

Barnehager åpnet på mandag. Strømmen barnehage informerte via sin facebookside på mandag at personalet har lagt mye innsats i planleggingen av oppstarten, at det var få barn til stede, og at mye av aktiviteten foregikk utendørs. På slutten av uka fulgte de opp med å informere om at den første uka med smittevern og nye regler, har gått veldig bra, og de takker både personalet og foreldre.

Sagdalen skole gjenåpner for 1.-4. trinn mandag 27. april. På torsdag la de ut utfyllende informasjon på sin facebookside om hvordan skoledagene skal gjennomføres og om regler som skal følges.

Korpset spiller 17. mai

Strømmen og Skjetten skolekorps informerte via sin facebookside på lørdag at styret og dirigentene deres er av den oppfatning at de skal greie å overholde Helsedirektoratets generelle smitteråd, og at korpset derfor vil være med å spille «Ja, vi elsker dette landet» på 17. mai.

Vårens store loppemarked som Strømmen og Skjetten skolekorps arrangerer årlig, skulle egentlig vært avholdt denne helgen, men måtte avlyses grunnet korona. Korpset går dermed glipp av en av sine store inntektskilder.

Strømmen IF

Innsamlingsaksjonen for Strømmen IF på Spleis pågår fortsatt, men det er fremdeles usikkert når OBOS-ligaen settes i gang.

Det har ikke kommet oppdatert informasjon om sesongstart i toppfotballen i Norge, men i lørdagens pressekonferanse informerte kulturminister Abid Raja at det blir forbudt å avholde arrangementer med flere enn 500 deltakere frem til 1. september. Ny informasjon kommer 30. april om hva som skjer for arrangementer med færre deltakere.

Buagjengen har hatt dugnad og ryddesjau på området til Strømmen Stadion de siste lørdagene, melder Strømmen IF på sin facebookside.

Kiropraktorer og fysioterapeuter åpner dørene

Mandag 20. april kunne fysioterapeuter og kiropraktorer åpne dørene for 1-til-1-behandling igjen. Eureka Strømmen Kiropraktiske Klinikk informerte via sin facebookside på mandag at de holder åpent, med informasjon om smittevernstiltak og retningslinjer. Også Strømmenklinikken på Strømmen Storsenter har gjenåpnet for fysioterapi. De informerer på sin nettside at de følger smittevernsrutiner gitt av FHI og Helsedirektoratet.

Strømmen Storsenter

Strømmen Storsenter har i løpet av uka meldt at flere spisesteder har gjenåpnet på senteret. Det gjelder Egon, Bambus Sushi og McDonald’s.

Tips oss

Vårt Strømmen ønsker tips om nyheter og gode saker.