You are currently viewing Utfordringer, men korpset skal sørge for 17. maistemning på Strømmen
Strømmen og Skjetten skolekorps 17. mai 2019. Innfelt: Per Tore Hoff, korpsleder. Foto: Hege Hoff.

Utfordringer, men korpset skal sørge for 17. maistemning på Strømmen

– Vi håper at kulturminister Abid Raja vil forstå alvoret, forteller Per Tore Hoff til Vårt Strømmen. Han er leder for Strømmen og Skjetten skolekorps. Korpset som består av hele 90 musikanter, risikerer å tape hundretusener i år hvis ikke kompenasjonsordninger kommer på plass. Til tross for utfordringer denne våren, forbereder de seg nå for fullt til å spille på nasjonaldagen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Øvelser i en digital tid

Det har vært en utfordrende tid for korpset. Først fikk de vite om avlysningen av Distriksmesterskapet som skulle holdes i midten av mars, og kun et par dager etter de hadde siste øvelse, ble Norge stengt ned. Korpset satte raskt i gang å finne løsninger.

– Den kvelden satt jeg meg ned med vår dirigent i hovedkorpset, Ivar Hellesnes, og diskuterte hva vi skulle gjøre, og vi ble fort enige om at vi skulle teste ut øvelser gjennom videokonferanser, forteller Hoff.

Hadde dere en teknisk løsning på plass for å kunne sette opp øvelser digitalt?

Korpset hadde allerede sist sommer blitt godkjent hos Microsoft som idéell organisasjon, så vi hadde lisenser til Microsoft Teams, svarer korpslederen.

Alle medlemmene i hovedkorpset ble i hui og hast registrert inn i korpsets Teams, og allerede samme helg laget dirigenten et opplegg for å gjennomføre fellesøvelser digitalt.

– Vi har siden 17. mars avholdt digitale øvelser for hovedkorpset. Aspiranter og rekrutter kom også i gang med noe av det samme etter hvert, fortsetter han om omleggingen til digitale øvelser.

Risikerer å tape 650.000 i budsjetterte inntekter

Vårens loppemarked skulle ha blitt avholdt siste helgen i april, men som med alt annet, måtte markedet avlyses. I denne situasjonen har det dukket opp kreative innsamlingsaksjoner, og Vårt Strømmen har hørt om det virtuelle vaffelsalget.

Hvordan har responsen vært på dette?

– Ja, virtuell vaffel ble jo faktisk en suksess. Vi solgte 131 vafler, svarer Hoff før han legger til en av de andre idéene de har tatt i bruk for å samle inn penger til korpset.

– Så ble det lansert virtuelt loppemarked. Har du en loppe, selg den på FINN og gi pengene til korpset.

Begge aksjonene ble lansert via Skjetten nabovarsel, og korpslederen er fornøyd med pengestøtten som har kommet.

– Jeg er takknemlig over at folk engasjerer seg og bryr seg og ønsker å hjelpe oss, forteller korpslederen.

Loppemottaket står allerede fullt. Det er de to, store årlige loppemarkedene som er korpsets viktigste inntektskilde. Om også høstens loppemarked må avlyses, risikerer korpset å miste rundt 650.000 i budsjetterte inntekter i 2020.

Kulturminister Abid Raja skal ha møte med Norges Musikkorps Forbund (NMF) 29. april.

– Enn så lenge har det ikke kommet noen kompensasjonsordninger, men vi håper at kulturminister Abid Raja vil forstå alvoret når han skal ha møte med NMF, sier Hoff.

Strømmen og Skjetten skolekorps ved Strømmen kirke 17. mai 2019. Per Tore Hoff med korpsfane. Artikkelbilde Vårt Strømmen, vartstrommen.no. Foto: Hege Hoff.
Per Tore Hoff med korpsfane (venstre). Strømmen og Skjetten skolekorps i kirkealléen (høyre). Foto: Hege Hoff.

Korpset forbereder seg til nasjonaldagen

Strømmen skolekorps har røtter helt tilbake til 1931, og etter flere års samarbeid, ble de formelt slått sammen med Skjetten skolekorps i 2016 under navnet Strømmen og Skjetten skolekorps. Den lange historien forteller mye om korpsets betydning på Strømmen, og for strømlinger opp gjennom årene.

Selv om sommerens høydepunkter for korpset, med konserter i Kristiansand for hovedkorpset og dagstur til Tusenfryd for rekruttene og aspirantene, har blitt avlyst, er det med glede at oppladningen til nasjonaldagen starter for fullt i disse dager.

Helsedirektoratet godkjente Norsk musikkråds smittevernveileder for trygge musikkøvelser i forrige uke, og øvelsene for Strømmen og Skjetten skolekorps settes i gang nå i siste uka av april.

– Vi har allerede vært gjennom retningslinjene,og for å gjøre det enklere for oss selv, starter vi med uteøvelser, forteller korpslederen om forberedelsene til de kommende øvelsene, før han fortsetter.

– Korpset kommer til å spille forskjellige steder på Skjetten og Strømmen 17. mai, og da må vi også være ute. På selve øvelsene vil vi splitte korpset og øve i forskjellige skolegårder.

Hva gjør Strømmen og Skjetten skolekorps på 17. mai?

– Vi holder nå på med å planlegge hvor og når vi skal spille. Så langt kan jeg si at vi kommer til å spille på Skjetten og Strømmen, og vi kommer å spille klokka 13 sammen med Norge og «Ja, vi elsker dette landet», avslutter Hoff.

Selv om det blir en annerledes nasjonaldag på Strømmen og over hele landet, er det bare å glede seg til at Strømmen og Skjetten skolekorps skal bidra til 17. maistemning også i år.