You are currently viewing Hvilket Strømmen-spørsmål var det stor politisk enighet om på lørdagens valgdebatt?
Valgdebatt: Mange hender i været i forbindelse med et Strømmen-relatert spørsmål. Foto: Vårt Strømmen.

Hvilket Strømmen-spørsmål var det stor politisk enighet om på lørdagens valgdebatt?

9. september ble det avholdt valgdebatt på Strømmen Storsenter, den største møteplassen i Lillestrøm kommune, i forkant av valgdagen to dager senere. Et av spørsmålene som ble stilt, som omhandlet Strømmen, var det stor enighet om blant politikerne.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-kalender: Det skjer på Strømmen - hva skjer av arrangementer, kultur, konsert, teater, scene, idrett, konferanse. Montasje: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.

Det spørs likevel om de lokale politikerne fikk huket tak i mange nye stemmer gjennom debatten, da det var en relativt liten tilhørermasse.

Kommunevalg 2023 i Lillestrøm kommune: Valgdebatt på Strømmen Storsenter. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Torstein Davidsen fra Romerikes Blad sørget for en godt strukturert valgdebatt på senterscenen. Foto: Vårt Strømmen.

Godt strukturert debatt og dyktig debattleder

Den rutinerte debattlederen, Torstein Davidsen fra regionavisa Romerikes Blad, sørget for å lede en godt strukturert debatt med relevante og aktuelle temaer, blant annet om Kjeller flyplass (utbygging, kulturminne, matjord), ungdomsmiljøene (inkludert Bråtejordet) og skolepolitikk, og et tema som er enda mer aktuelt enn noen gang etter ekstremværet Hans, nemlig klimasaken.

Med god kontroll fra Davidsen, fikk politikerne fra samtlige partier slippe til på en ryddig måte, mens de to mest aktuelle ordførerkandidatene, Jørgen Vik fra AP og Kjartan Berland fra Høyre, møttes i en liten «duell».

Kommunevalg 2023 i Lillestrøm kommune: Valgdebatt på Strømmen Storsenter. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Valgduell: Arbeiderpartiets Jørgen Vik og Høyres Kjartan Berland. Foto: Vårt Strømmen.

Enkelte saker ble raskt tatt opp i form av spørsmål som skulle besvares med håndsopprekking.

Badeland og kino på Strømmen?

Den mangeårige diskusjonen om badeland har gått videre. I sommer ble det kjent at Thon-gruppen ikke bare jobber med planer om badeland men også en stor kino på Strømmen Verksted-tomta.

Rekk opp hånda de som er for storkino på Strømmen, sier debattlederen på mikrofonen.

Responsen blant debattantene var ganske rask og tydelig. Se hovedbildet.

Valgdebatt for sent eller generelt liten interesse?

Som kommunens største møteplass, er det liten tvil om at Strømmen Storsenter er en velegnet arena for valgdebatt åpen for publikum. Til tross for at lørdager alltid er en godt besøkt dag på storsenteret, var det derimot ganske få som samlet seg ved scenen for å overvære hele debatten. En stor andel av de som hørte på, var dessuten partifeller av debattantene på scenen, mens endel senterbesøkende passerte sceneområdet i forbifarten.

I forkant av årets kommunevalg, har det vært mye fokus på muligheten til å forhåndsstemme. Mange har derfor forhåndsstemt. Og generelt er ikke folk flest så opptatt av kommunevalg. I Strømmen Valgkrets var bare litt over halvparten (52,8%) som benyttet stemmeretten i kommunevalget 2019, i følge valgresultat.no (lenke til ekstern nettside).

Valgdebattens påvirkning på det endelige valgresultatet er derfor diskutabel, og selve debatten hadde kanskje hatt større betydning hvis den hadde blitt avholdt en uke tidligere, da færre hadde avgitt forhåndsstemmer.

Kommunevalget sett fra et Strømmen-perspektiv

Lurer du på hvilke partier som har kandidater som bor på Strømmen, hvilke partier som nevner Strømmen i valgprogrammet, eller hvilket ståsted partiene hadde i forbindelse med Strømmen-relaterte saker i perioden 2019-2023?

Se oversikt: Kommunevalget i Lillestrøm kommune 2023, sett fra et Strømmen-perspektiv (lenke til Vårt Strømmen-artikkel)

Kommunevalg 2023, Lillestrøm kommune. Illustrasjonsfoto, fotograf: Tore Fjeld. Kilde: valg.no.
11. september kl.21 stenger valglokalene i Lillestrøm kommune. Illustrasjonsfoto, fotograf: Tore Fjeld.