You are currently viewing Full fart og action på Strømmen Storsenter med kvalifisering til e-sportliga
Motorsport-talentet Emil Heyerdahl deltar i Vev Racing e-sportligaen. Foto: Vårt Strømmen.

Full fart og action på Strømmen Storsenter med kvalifisering til e-sportliga

Fredag 4. og lørdag 5. mars inntok Vev Racing scenen i andre etasje på Strømmen Storsenter, der det ble arrangert kvalifisering til den nye e-sportligaen på Romerike.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Med to Formel 1-simulatorer på scenen, var det duket for to dager med motor og høy fart på storsenteret. 185 deltakere i alderen 14 til 22 år var påmeldt. De 20 beste blir med videre i Vev Racing-ligaen.

Reklamebyrået Creative Heads og nettselskapet Vev Romerike står bak e-sportligaen, og det er deres ønske om å lage en møteplass for e-sportinteresserte ungdommer som er bakgrunnen for oppstarten av Vev Racing.

– Det er mange ungdommer som spiller alene hjemme, så vi ønsker å få dem ut for å spille sammen med andre, forteller Abtin Rahmanian i Creative Heads.

Han sier at mellom 80 og 100 hadde prøvd å kvalifisere seg da Vårt Strømmen var på storsenteret lørdag ettermiddag. Dessverre møtte ikke alle påmeldte opp.

Kvalifisering på Størmmen Storsenter: Vev Racing, e-sport. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Abtin Rahmanian i Creative Heads ser på Vev Racing som en møteplass for e-sportinteresserte. Foto: Vårt Strømmen.

Skal kjempe om pengepremier

Sjåførene som kvalifiserer seg til videre spill, skal gjennom flere ligarunder. Etter ni runder, går de 16 med flest poeng videre til finalen der det blir utslagskonkurranse.

Til sammen 100.000 kroner ligger i premiepotten.

– Vinneren får 60.000 kroner, andreplass 30.000 kroner og tredjeplass 10.000 kroner, svarer Rahmanian på spørsmål om premiefordelingen.

Kvalifisering på Størmmen Storsenter: Vev Racing, e-sport. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Det var to slike simulatorer som ble benyttet under kvalifiseringen på Strømmen Storsenter. Foto: Vårt Strømmen.

Vev Racing har fått med seg en rekke sponsorer, og de kvalifiserte spillerne skal representere de ulike sponsorene, blant annet Strømmen Storsenter.

Utenom de som har gått gjennom kvalifiseringen på storsenteret, er det også et par forhåndskvalifiserte, som motorsport-talentet Emil Heyerdahl.

19-åringen som kjører profesjonelt til vanlig, og da mener vi «ekte» biler, forteller at han bruker simulator som en viktig del av treningen sin.

Finalen går av stabelen på OKS på Kjeller i mai-/junimåned.