You are currently viewing Det ukjente utviklingssenteret på Strømmen [VIDEO]

Det ukjente utviklingssenteret på Strømmen [VIDEO]

Victorious Gaming Zone åpnet dørene for Vårt Strømmen. Til tross for navnet, er stedet langt mer enn spill. Dette er en en sosial møteplass for unge der PC-spill er blant aktivitetene, men stedet er også et kompetansesenter der teknologiske, fremtidsrettede idéer utvikles. Nå trues fremtiden av økonomiske utfordringer. Se video nederst i artikkelen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Vi blir ønsket velkommen av Tina Anderson, Mergim Bajrami og Nuhi Nuhiji.

Victorious Gaming Zone ble åpnet i september i fjor og eies av selskapet Nordic Gaming AS.

La oss starte noe for ungdommen, forteller Tina Anderson, en av eierne, om hva som utløste etableringen av et gaming- og utviklingssenter på Strømmen.

Daglig leder i Nordic Gaming. Victorious Gaming Zone og utviklingssenter i Strømsveien på Strømmen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Daglig leder Tina Anderson i Nordic Gaming AS, som eier Victorious Gaming Zone. Foto: Vårt Strømmen.

Utenom idrettsmiljøet, er det ikke mange møteplasser for barn og unge på Strømmen, forteller de tre.

Det er totalt rundt 70 medlemmer på Victorious Gaming Zone. Senteret legger opp til at de yngste brukerne mellom 13 og 16 år kan være der mellom kl.14 og 20, mens de over 16 år kan være der utover kvelden, helt frem til midnatt. De eldste brukerne er i 35-40-årsalderen.

Gaming på proffnivå

E-sport er en stadig voksende sport over hele verden, og det er mange millioner som følger den nye sportssjangeren på verdensbasis. Samtidig som interessen øker, øker pengepremiene for de profesjonelle spillerne. Gaming og e-sport har blitt «big business» for de største arrangørene og de beste spillerne.

Det er 8-9 profesjonelle spillere som holder til på Victorious Gaming Zone, forteller Bajrami om spillmiljøet på Strømmen.

Victorious Gaming Zone har arrangert flere turneringer innen e-sport på Strømmen.

Fotballspillet FIFA, slåsspillet UFC, skytespillet Call of Duty og overlevelsesspillet Fortnite nevnes som favorittspillene på stedet.

Utviklingssenter på Strømmen: Victorious Gaming Zone ligger litt skjult i samme bygg som Idrettens Hus i Strømsveien. Foto: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.
Victorious Gaming Zone ligger litt skjult i samme bygg som Idrettens Hus i Strømsveien. Foto: Vårt Strømmen.

Utviklings- og kompetansesenter

50-50, svarer Bajrami på spørsmål om hvordan fokuset på senteret fordeler seg på spilling og utvikling.

I utviklingsavdelingen på Victorious Gaming Zone er det mulig å lære programmering, grafisk design og å lage musikk.

Det jobbes med flere spennende IT- og teknologiprosjekter på senteret.

Nuhiji trekker frem APPen «Småjobbsentralen» som utvikles for å engasjere unge til å påta seg småjobber.

VR-shopping er et annet prosjekt det jobbes mye med på utviklingssenteret. Tanken er at brukere skal kunne besøke butikkker i en virtuell verden, en data-simulert verden. Da er det mulig å «plukke varer» fra hyllene og «prøve klær» uten å være fysisk til stede i en butikk. De ønsker ikke å gå ut offentlig med hvilke firma det er snakk om, men Vårt Strømmen får høre navnet til en av nettbutikkene de er i samtaler med om samarbeid. Netthandel i dag og netthandel i fremtiden kan være snakk om to vidt forskjellige ting.

De yngste på senteret har god kompetanse, er selvlærte og kan hjelpe de voksne, forteller Bajrami og synes det er imponerende hvor mye mange av de unge på senteret kan.

Korona-situasjonen har lagt press på økonomien

Stedet måtte stenge ned i mars på grunn av korona-tiltak, og dermed stoppet pengestrømmen inn, noe som har gjort det vanskelig for Nordic Gaming å fortsette virksomheten.

Tina Anderson forteller at hun startet Victorious Gaming Zone delvis som et hobbyprosjekt. Mange av pengene som har kommet inn fra medlemskap, har blitt brukt til investering i PC-utstyr i toppklassen, i tillegg til at faste kostnader må betales.

Eierne har ikke tatt ut lønn i februar- og marsmåned, og Nordic Gaming faller derfor utenfor kompensasjonsordninger. De har heller ingen kommunale støtteordninger i øyeblikket.

Mye penger har gått fra private lommer, legger eieren til om den økonomiske situasjonen.

Victorious Gaming Zone har et par sponsorer som bidrar økonomisk, Pro Care AS som er hennes eget firma, og Bn Rør Service som drives av samboeren Nuhi Nuhiji.

I tillegg har Nordic Gaming satt opp en innsamlingsaksjon på Spleis.

Anderson, Nuhiji og Bajrami håper flere, også det lokale næringslivet, vil støtte Victorious Gaming Zone for å hjelpe dem å opprettholde dette fritidstilbudet på Strømmen.

Se video fra Victorious Gaming Zone