You are currently viewing Seks medaljer til Strømmen i Lomma Cup
Kampgruppen ved Strømmen Taekwondoklubb på trening i juni.

Seks medaljer til Strømmen i Lomma Cup

Tekst og foto: Tobias A. Sveum Isaksen.

Åtte utøvere fra Strømmen Taekwondoklubb sin nye kampgruppe deltok i sitt første utenlandsstevne på Lomma Cup i Sverige 25. til 26. mai. Lomma Cup, som ble arrangert for 37. gang, er en av de største taekwondo-stevnene i Nord-Europa med over 600 deltakere fra Norden, Tyskland og Frankrike.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Gode resultater

Strømmen Taekwondoklubb startet en ny kampgruppe for konkurranse høsten 2023, og etter å ha trent regelmessig i flere måneder klarte Strømmen-utøverne å sikre seg seks medaljer. Hamza, Nilo og Ramtin tok sølv, mens Habiba, Patrick og Gausik tok bronse. Med seg hadde de en heiagjeng bestående av engasjerte og støttende foreldre.

Strømmen Taekwondoklubb: Kampsport-trening. Foto: Tobias A. Sveum Isaksen.
Respekt for hverandre er en viktig del av taekwondo.

– Det er en veldig god er erfaring og utfordring for våre unge utøvere å delta i et slikt internasjonalt stevne. Vi må si at dette er vi godt fornøyd med, og vi gleder oss å se dem konkurrere mer i fremtiden, sier hovedtrener og taekwondo-mester Nadeem Malik.

Strømmen Taekwondoklubb: Kampsport-trening. Foto: Tobias A. Sveum Isaksen.
Kampgruppen trener på spark mot hverandre.

Flere toppresultater i klubben

Strømmen Taekwondoklubb hadde også en aktiv kampgruppe før koronapandemien, og har fostret både nordiske mestre og norgesmestre, og i 2020 tok Alexander Plaipetch-Unes EM-gull.

Taekwondo er en koreansk kampsport kjent for sine raske, høye spark. I Europa konkurreres det i to grener: kamp og mønster. I kamp-grenen, som Strømmen-utøverne har deltatt i, skal to utøvere konkurrere mot hverandre. De får poeng for korrekt utførte slag og spark mot motstanderen, og utøveren med flest poeng i omgangene vinner.

Strømmen Taekwondoklubb: Kampsport-trening. Foto: Tobias A. Sveum Isaksen.
Flere av utøverne har allerede tatt medalje.

(For ordens skyld. Skribenten har tidligere vært aktivt medlem i Strømmen Taekwondoklubb.)