You are currently viewing Strømmen-idretten starter opp igjen
Trening på sidespark innenfor tydelig avmerkete ruter. Foto: Tobias A.S. Isaksen.

Strømmen-idretten starter opp igjen

Tekst og bilder: Tobias A.S. Isaksen |

Mandag 4. mai holdt Strømmen Taekwondo Klubb sin første trening etter nesten to måneder med idrettsforbud. Taekwondo-klubben, som har holdt til på Strømmen siden starten av 90-tallet, har vært opptatt av å opprettholde treningstilbudet for elevene sine samtidig som regjeringens trenings-retningslinjer har blitt fulgt.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-idrett og aktivitet. Fotball, innebandy, tennis, kamsport, jujutsu, taekwondo, karate, badminton, dans. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.

Etter at regjeringen forbød all organisert idrettsaktivitet i Norge for å dempe smittespredningen, var klubbens sortbelter raskt ute med å lage hjemmetrenings-videoer på dugnad. I videoene ble det gjennomgått alle de viktigste teknikkene og mønstrene som man skulle trene på frem til vanlige treninger kunne starte igjen.

Strømmen Taekwondo Klubb. Trening for voksenklassen. Foto: Tobias A.S. Isaksen.
Trening for voksenklassen. Foto: Tobias A.S. Isaksen.

Trening i små grupper

Etter sju uker med hjemmetrening ble det endelig åpnet for å drive organisert idrett med inntil fem personer, inkludert instruktør, og to meters avstand mellom hverandre. Taekwondo er en koreansk fullkontakt-sport, og vanligvis består treningene av kamp, putespark og selvforsvar der det forekommer nærkontakt. For å oppfylle kravene ble det satt til verks store tiltak. Treningene har bestått av å lære og forbedre grunnleggende hånd- og beinteknikker og god balanse gjennom morsomme øvelser, i stedet for å trene kamp og selvforsvar. På gulvet er det tydelig markert hvor man skal gå med piler og i treningslokalet er det laget ruter som utøverne skal trene innenfor. I tillegg er det strenge vaske- og desinfiseringstiltak både før og etter trening.

– De nye tiltakene og tekniske treningsmetodene vi har satt inn, har blitt møtt med stor interesse og god respons, forteller master Malik, og påpeker at alle øvelsene lett kan gjøres med gjenstander man har hjemme, hvis det er noen som vil trene litt ekstra.

En drøm om EM-kvalifisering

Alexander Plaipetch-Unes (14) har de siste årene gjort det bra i konkurranser både her hjemme og i utlandet. I fjor ble han nordisk mester, og tidligere i år tok han gull i Turkish Open. Målet er å kvalifisere seg til kadett-EM i kamp, noe han er godt på vei til med hele fem medaljer i internasjonale G-stevner.

Strømmen Taekwondo Klubb. Far og sønn Unes trener kamp med EM som mål. Foto: Tobias A.S. Isaksen.
Far og sønn Unes trener kamp med EM som mål. Foto: Tobias A.S. Isaksen.

Men, som en følge av koronapandemien har alle nasjonale og internasjonale konkurranser blitt avlyst. Dette har satt en midlertidig stopp for poengsankingen mot EM-kvalifisering. Pappa og trener Jarle André Unes legger til at konkurransestoppen gir god tid til forberedelser før konkurransene forhåpentligvis starter opp igjen til høsten.

(Journalisten har en tilknytning til Strømmen Taekwondo Klubb | Artikkelen ble laget før nye regler for idrett trådte i kraft 7. mai, red.anm.)