You are currently viewing Trener på Strømmen – hevder seg internasjonalt
Alexander Plaipetch-Unes med bronsemedalje i Albanian Open i taekwondo. Foto: Jarle Unes.

Trener på Strømmen – hevder seg internasjonalt

Tekst: Tobias A.S.Isaksen |

3. oktober tok Alexander Plaipetch-Unes (15) fra Strømmen Tongil taekwondoklubb bronse i taekwondo kamp i Albanian Open. Kampen ble arrangert i Albanias hovedstad 2. – 3. oktober, og er et G1-stevne.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Det betyr at stevnet gir poeng som kan brukes i OL- og EM-kvalifiseringer. Medaljen er en av flere, som Plaipetch-Unes har vunnet internasjonalt de siste årene.

EM-gull i 2020

For i underkant av et år siden, den 12. desember 2020, tok Plaipetch-Unes gull i kadett-EM i taekwondo kamp. Dette til tross for måneder med reduserte treninger som følge av koronaviruspandemien.

Europamesterskapet ble arrangert i Sarajevo i Bosnia med strenge smittevernregler. I finalens andre runde vant Plaipetch-Unes 21-10 over bosniske Ibrahimkadic. Taekwondo-utøveren fra Strømmen Taekwondoklubb var den eneste nordmannen som hadde kvalifisert seg til EM det året. Deltakelsen krevde karantene både før og etter mesterskapet, og ble gjennomført i kombinasjon med hjemmeskole.

Alexander Plaipetch-Unes på pallen med gullmedalje i kadett-EM i 2020. Foto: Jarle Unes.
Alexander Plaipetch-Unes på pallen med gullmedalje i kadett-EM i 2020. Foto: Jarle Unes.

Flere toppresultater i klubben

De siste årene har flere taekwondo-utøvere fra Strømmen Tongil oppnådd gode resultater i nasjonale og internajonale mesterskap og stevner. I 2019 ble Rishab Jain og Alexander Plaipeth-Unes nordiske mestere i Reykjanesbær på Island, og senere samme år tok Anette Hermansen NM-gull.

Hovedtrener ved Strømmen Tongil Taekwondoklubb, grandmaster Malik, har 8. dan sort belte fra taekwondo-stilen Chung Do Kwan, og har trent utøvere i over 40 år.

– EM-gullet er et resultat av systematisk trening over mange år i tillegg til talent og disiplin. Vi i Strømmen Tongil er veldig stolte over hva Alexander har fått til, og flere følger etter. Vi har flere gode utøvere, og Alexander hjelper også til med å utvikle særlig de yngre medlemmene av klubben.

(For ordens skyld. Journalisten har en tilknytning Strømmen taekwondoklubb.)