You are currently viewing <strong>Nominert til gjev pris: – Vi skal fortsette å vise at det historiske utsagnet om at Strømmen er Drømmen fortsatt lever</strong>
Jannicke Bergmann, Ole Herredsvela, Per Kristian Trøen (alle Strømmen Storsenter) og Fredrik Hauerberg Kværner (Thon Eiendom). Foto: Tove Sissel Larsgård / Retailmagasinet.

Nominert til gjev pris: – Vi skal fortsette å vise at det historiske utsagnet om at Strømmen er Drømmen fortsatt lever

Strømmen Storsenter er som en av tre finalister, nominert til prisen Årets kjøpesenter 2022. Under Kjøpesenterkonferansen som arrangeres 15.-16. mars på The Qube på Gardermoen, skal vinneren kåres.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Senterledelsen representert ved senterleder Per Kristian Trøen, markedssjef Jannicke Bergmann, teknisk sjef Ole Herredsvela og eiendomssjef for Thon Eiendom, Fredrik Hauerberg Kværner, møtte prisjuryen til «eksamen» for en måneds tid siden.

Utenom Strømmen Storsenter, er Lagunen og Galleriet, som begge ligger i Bergen, de to andre finalistene.

Strømmen Storsenter: Senterdirektør Per Kristian Trøen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Senterleder Per Kristian Trøen fotografert ved en tidligere anledning i 2020. Foto: Vårt Strømmen.

Stolte over nominasjonen

– Vi er selvfølgelig veldig stolte av at den faglige juryen som skal kåre Årets Kjøpesenter for 2022, har vurdert Strømmen Storsenter som en av 3 finalister i årets kåring, forteller senterleder Per Kristian Trøen til Vårt Strømmen.

Varehandel er Norges største private næring, med rundt 370.000 ansatte. Storsenteret som ble kåret til årets romeriksbedrift i 2016, er Strømmens største arbeidsplass med de mange ansatte som jobber der.

– Det å bli vurdert som en av landets beste i denne sammenheng, viser at det må bli gjort en del riktige ting av våre oppimot 2000 ansatte i butikker, spisesteder og ulike servicefunksjoner, mener Trøen.

Strømmen Storsenter hadde rekordmange besøkende i 2022. Utrolige 6,8 millioner var innom Storsenteret i løpet av fjoråret. Senterlederen er takknemlig overfor alle kundene som kontinuerlig gir tilbakemeldinger som Storsenteret tar med seg i arbeidet med å videreutvikle Strømmen Storsenter som Romerikes aller største møteplass.

Trøen trekker frem at Strømmen Storsenter har flere tiår med historie samtidig som det er et fremtidsrettet kjøpesenter i kontinuerlig utvikling:

– Vår oppgave er å vise at på Storsenteret på Strømmen er det originale Storsenteret, både i dag og i morgen. Det er tross alt her Olav Thon etablerte Norges første storsenter i 1985!

Strømmen Storsenter: 6,8 millioner besøkende i 2022. 3,7 milliader i omsetning. Foto: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.
Strømmen Storsenter hadde 6,8 millioner besøkende og 3,7 milliarder i omsetning i 2022. Foto: Vårt Strømmen.

Mange kriterier – det er folka som gjør Strømmen til Strømmen

Juryen som skal kåre Årets kjøpesenter, legger til grunn en rekke vurderingskriterier, fra nøkkeltall og økonomisk status til utvikling av nye konsepter og miljøbevissthet.

– På hvilke områder mener du Strømmen Storsenter har utmerket seg spesielt i 2022?

«Det er folka som gjør Strømmen til Strømmen» er et budskap som forklarer det meste, starter senterlederen, før han forklarer nærmere:

– Uten det engasjementet alle våre kollegaer har vist både gjennom en hardt presset pandemiperiode og i ettertid, hadde vi ikke fått hverken 6,8 millioner besøkende eller oppnådd en årsomsetning på over kr.3,7 milliarder i 2022. Våre lojale- og av-og-til besøkende må alltid få gode opplevelser og øyeblikk når de besøker Storsenteret og våre over 190 butikker og serveringssteder.

Trøen beskriver Strømmen Storsenter og driften av det som et lite samfunn i seg selv. Alle butikkene og servicefunksjonene og ansatte i mange ulike aldre, i tillegg til mange gode samarbeidspartnere, står sammen og gjør sitt ytterste for at Strømmen Storsenter skal være et godt, trygt og attraktivt sted å være og ferdes.

Senterlederen påpeker at dette bidrar til Storsenterets suksess:

– Driften av et kjøpesenter er et samspill. Denne finalistnominasjonen er det mange som er ansvarlige for. Teamwork funker!

Historie: Olav Thon fotografert i 1990 i den gamle Strømmen Staal-støpeøsa. Foto: Strømmen Storsenter.
Historie: Olav Thon fotografert i 1990 i den gamle Strømmen Staal-støpeøsa. Foto: Strømmen Storsenter.

Moderne men med historisk sjarm

Da senterledelsen møtte prisjuryen tidligere i år, uttrykte juryen stor begeistring for hvordan oppussingen av den eldste fabrikkbygningen var blitt modernisert, men likevel beholdt sin historiske sjarm.

Flere kriterier ble belyst under møtet senterledelsen hadde med prisjuryen, og Trøen oppsummerer noen av disse. Driftsavdelingen har i 2022 hatt betydelig fokus på å redusere effekten av kostnadskrisen som rammet samfunnet i fjor, blant annet de økte energikostnadene. Strømmen Storsenter etablerte et hentepunkt og ny moderne Kundeservice. I tillegg har senteret tydelig lokalmarkedsorientering og ulike former for samfunnsengasjement. Dessuten ble strategisk fornyelse av butikksammensetningen belyst i gjennomgangen av kriteriene.

– Vi skal fortsette å vise at det historiske utsagnet om at Strømmen er Drømmen fortsatt lever, avslutter senterlederen.

Strømmen Storsenter ble kåret til Årets kjøpesenter i år 2000 og i 2015. 16. mars blir det avslørt om Storsenteret vinner den prestisjefylte kjøpesenterprisen for tredje gang.

Interessert i å lese om Strømmen Storsenters mangeårige historie?

Vårt Strømmen laget de to artiklene nedenfor i forbindelse med Strømmen Storsenter sitt 35-årsjubileum i 2020.

Strømmen Storsenter 35 år (link til artikkel, mai 2020)

Høydepunkter, begivenheter og dramatikk gjennom 35 år kjøpesenterhistorie (link til artikkel, mai 2020)