You are currently viewing Hardtslående trening – nybegynnere ønskes velkommen
I bokseringen: Rolf Jensen er styreleder og hovedtrener i Nero Kickboxing. Foto: Nero Kickboxing.

Hardtslående trening – nybegynnere ønskes velkommen

Strømmen har en rekke idrettsklubber, og flere av dem starter opp kurs for nybegynnere i august. Nero Kickboxing holder til i fjellhallen på Vassøyholtet, der de organiserer treninger i både kickboxing og boksing.

Vårt Strømmen har vært i kontakt med Rolf Jensen som er både styreleder og hovedtrener i Nero Kickboxing, for å høre mer om klubben og hva de kan tilby.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Nybegynnerkurs i kickboxing og boksing

Vi starter opp mandag 17 August kl.1800 med nybegynnerparti, men vi tar inn nybegynnere hele sesongen, forteller hovedtreneren.

Klubben har treninger alle hverdager, men for nybegynnere er det mandager og onsdager som står på timeplanen

Hvem kan begynne med kickboxing og boksing?

Alle kan trene hos oss. Fra 14 år på ordinær boksing og kickboksing. Vi har eget parti for de yngre, og eget parti for foreldre og barn, svarer han.

Det er mulig å komme på en prøvetime eller to før man bestemmer seg for å bli medlem.

Korona-tilpassede treninger

I øyeblikket er det begrensninger på nærkontakt for de som er 20 år og eldre. Det vil si at de ikke får sparre eller trene med boksehansker mot hverandre. Barn og tenåringer trener som vanlig.

Vi vasker blant annet utstyr og berøringspunkter etter hver trening. Dusj er ikke tillatt og det er begrenset antall på hver trening, forteller hovedtreneren og legger til at retningslinjene kan endre seg utover høsten.

Vi venter på nye direktiver fra FHI, NIF og Lillestrøm kommune, som vi håper gir litt mer lettelser for de over 19 år, og vil uansett rette oss etter de direktivene som kommer.

Nero Kickboxing. Romerike Boksegruppe. Boksering, bokseputer. Idrett, Strømmen. Foto: Nero Kickboxing.
Stort treningslokale: 200 kvadratmeter med boksering, bokseputer og tilgang til styrkerom. Foto: Nero Kickboxing.

Variert trening og erfarne trenere

Hva er gøy med kickboxing?

Kickboxing er først og fremst moro og variert trening. Man trener kondisjon, styrke, balanse, spenst. Og selvfølgelig teknikk, svarer Jensen.

Han forteller at det finnes mange stevner for de som vil konkurrere, og at det konkurreres i forskjellige grener, både med hard kontakt og med myk kontakt.

Det er flere fra kickboxingen som trener boksing enn motsatt, men bokserne kan også komme å trene styrke/kondisjon alle dager i åpningstiden.

Nero Kickboxing er en ideell organisasjon som har trenere med lang erfaring, og det er en av grunnene til at hovedtreneren anbefaler klubben.

Trenerne tjener ikke penger, men er med fordi vi genuint er interessert i sporten. De fleste har konkurrert i kickboxing og/eller boksing.

Hovedtreneren selv er en av Norges høyeste graderte med Svart belte 4. grad.

Han mener at de har svært gunstige priser på medlemskap, med fem treningsdager i uka. Klubben har også egen PT (personlig trener) for styrke. I tillegg kan foreldere eller kjærester/partnere trene styrke og kondisjon gratis mens de venter på sine respektive.

Vi har kjempegodt miljø og de beste lokalene med boksering hvor vi også kan arrangere stevner og samlinger, avslutter Jensen.