You are currently viewing Gøy med motorstøy, høy fart og full sladd i Strømsveien [VIDEO]
Rc Drift-entusiasten og VM-deltakeren Jarle Hanssen med sin fjernstyrte bil. Foto: Vårt Strømmen.

Gøy med motorstøy, høy fart og full sladd i Strømsveien [VIDEO]

Vårt Strømmen besøker Romerike Rc Drift i Strømsveien 48. Mange voksne strømlinger og romerikinger husker dette kjellerlokalet best for de populære diskotekene Discoworld og C’est La Vie på 1980- og 1990-tallet. Nå er lokalene inntatt av Romerike Rc Drift.

Vi blir tatt i mot av Magnus Eriksen Østvold (17) og Jarle Hanssen (39) som forteller om klubben og motorsporten drifting.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Romerike Rc Drift består av rundt 20 aktive medlemmer, entusiaster som kjører fjernstyrte biler i motorsporten drifting. Klubben har to baner, en stor som brukes av de mest erfarne, og en mindre bane for de andre, pluss avdeling for mekking på bilene. Før Romerike Rc Drift ble startet for halvannet år siden, var det forretningen RC-Deler som holdt til etasjen over, som drev banene i kjellerlokalet. I dag driver Hobbyco butikken i 1. etasje, mens klubben leier underetasjen med baner.

I motsetning til vanlige billøp, er det ikke bare fart men også stil som avgjør hvem som vinner i en drifting-konkurranse. Drifting-teknikken får bilene til å spinne gjennom svingene, med kontrollert sladding.

Strømmen. Fritid. Romerike Rc Drift. Strømsveien 48. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Romerike Rc Drift har to baner i kjellerlokalet i Strømsveien 48. Foto: Vårt Strømmen.

Seks VM-deltakere

Rc Drift er en aktivitet som går under radaren i Norge, men i lokalene på Strømmen er det seks medlemmer som har deltatt i VM. Magnus og Jarle er to av dem. For å bli god kreves mye trening for å få inn teknikkene, ofte 3-4 år, mens det er andre som tar det mer naturlig.

Også pappaen til Magnus har deltatt i VM.

Jeg skulle kjøpe en bil til sønnen, forteller Håkon Eriksen om hvordan han kom inn i miljøet.

Da var det gjort. Nå er han en av de mest aktive i Romerike Rc Drift.

Strømmen. Fritid. Romerike Rc Drift. Strømsveien 48. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Håkon Eriksen klargjør den fjernstyrte bilen til mer kjøring. Foto: Vårt Strømmen.

Jeg var med en kollega for å prøve, og det kostet meg over 8.000 kroner, forteller Jarle om hans første møte med Rc Drift.

Han ble hektet fra første stund og gikk rett fra prøving til innkjøp av utstyr. Bilen som han bruker nå, har han lakkert på egenhånd og antyder at det har gått med over 80 timer på lakkeringen av karosseriet. Det kan man kalle entusiasme.

Klubben ønsker at flere prøver seg

Romerike Rc Drift håper at det er flere som for øynene opp for dem.

Hva er gøy med dette, spør vi Jarle.

Kjøringa, svarer han kort og presist, men det er lett å se at de som er til stede har det gøy når de fokuserer på å kjøre bilene rundt på banen. I et lite klubbmiljø som dette, kjenner de godt til hverandre.

Jeg synes det gir spenning og adrenalinkick, i tillegg til at det er sosialt og at man får nettverk på tvers av landegrenser, svarer Håkon.

Klubben har medlemmer i fra 5-6-årsalderen opp til midten av 60-årene. Et typisk medlem er mann i 30-35-årsalderen. I øyeblikket er det kun gutter og menn som er aktive i Romerike RC Drift.

Selv om det kan koste en del å kjøpe egen bil og fjernkontroll, har Romerike Rc Drift investert i utlånsbiler. Da kan man betale en hundrings og prøve seg. Mens vi er der, kommer to gutter som gjør nettopp det, og de holder på utover kvelden.

Se den spektakulære videoen!