You are currently viewing <strong>Vinterens teaterforestilling på Folkets Hus Strømmen: Solsikkehæren</strong>
Nesten 80 skuespillere mellom 7 og 18 år er med i Solsikkehæren. Foto: Stian Korsnes Brøndmo.

Vinterens teaterforestilling på Folkets Hus Strømmen: Solsikkehæren

Strømmen barne- og ungdomsteater har tradisjon for å sette opp sin årlige, store teaterforestilling om vinteren, og 19. januar går sceneteppet opp for første gang for årets forestilling, Solsikkehæren, et teaterstykke av Maria Petronella Muri Nygren.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

25. juni 2022 våknet Norge opp til et grusomt angrep mot kjærlighet og mangfold. En mann fylt med hat og fordommer rettet kuler mot kjærlighet og mangfold. Nygren ville derfor skrive en forestilling som sprer kjærlighet, aksept, åpenhet og omtanke, som knebler og kveler fordom og hat, før det blir kuler.

Resultatet er Solsikkehæren som settes opp på Folkets Hus på Strømmen i januar.

Manusforfatteren er også instruktør for Strømmen barne- og ungdomsteater, og teateret har forberedt seg og øvd helt siden oktober.

– Vi er utrolige 76 skuespillere fra 7 – 18 år, og alle er på scenen samtidig, forteller Nygren.

Hun trekker frem at det også er mange utenom skuespillerne som har bidratt til årets forestilling:

– I tillegg har vi en enorm dugnadsgjeng med alle foreldrene deres på langt over 100. En fantastisk dugnadsinnsats som ligger i kostymer, scenografi, rekvisitter og kostyme. Stian Korsnes Brøndmo har laget fantastisk musikk til forestillingen vår. Så vi er enormt mange involverte.

Strømmen barne- og ungdomsteater: Solsikkehæren på Folkets Hus Strømmen. Foto: Stian Korsnes Brøndmo.
Strømmen barne- og ungdomsteater har øvd til Solsikkehæren siden oktober. Foto: Stian Korsnes Brøndmo.

Hva har vært det mest utfordrende i forbindelse med forberedelsene til Solsikkehæren?

– Det mest krevende er vel nettopp det. At det er så mange som skal sees og som skal få sine roller og skal ha en funksjon i forestillingen som er tilpasset deres nivå, svarer teaterinstrukøren og legger til:

– Men det er jo også det som er magisk. Når han på 17 sitter og snakker med han på 9 om hvordan han kan snakke høyere eller være mer til stede. Når de hjelper hverandre til å bli bedre og når de har det gøy sammen på tvers av alder.

Nygren synes det er mye positivt som har kommet frem i arbeidet med forestillingen:

– Det som har vært ekstra vakkert i denne prosessen er at vi har fått så mange fine samtaler om å få være den man er, elske den man vil og at ingen skal få noe dritt for det. Det har vært en veldig fin samtalestarter.

Strømmen barne- og ungdomsteater: Solsikkehæren på Folkets Hus Strømmen. Foto: Stian Korsnes Brøndmo.
10 forestillinger: Solsikkehæren settes opp mellom 19. og 29. januar. Foto: Stian Korsnes Brøndmo.

Hele 10 forestillinger – billetter er i salg

I korte trekk handler Solsikkehæren om seks ungdommer som blir sendt til Roseslottet, fordi foreldrene mener de ikke er gode nok. Slik beskrives Roseslottet, som en “institusjon for utfordrende utskudd. Et grusomt sted hvor kun det perfekte er godt nok. Og får du det ikke til, venter en grusom straff.”

De seks ungdommene finner veien til Solsikkeenga, der de møter flere som har rømt fra det grusomme Roseslottet. Solsikkehæren dannes og det blir et oppgjør der hatet og fordommene møter kjærlighet og lyset.

Teaterforestillingen som har anbefalt aldersgrense 7 år, har mange elementer; Humor, action, spennende karakterer, morsomme kostymer og ny original musikk.

Billetter selges via Ticketmaster (link til ekstern nettside)