You are currently viewing Tar intiativ til 17. mai-arrangement på Strømmen: – Jeg synes det er trivelig å gjøre noe for strømlinger!
Magne Wold er initiativtaker til arrangement og underholdning på banktorget på nasjonaldagen. Foto: Vårt Strømmen.

Tar intiativ til 17. mai-arrangement på Strømmen: – Jeg synes det er trivelig å gjøre noe for strømlinger!

Et kjent navn og ansikt på Strømmen er Magne Wold. Hans engasjement for stedet er bredt, enten det er snakk om fotball, quiz eller juletrefest. For andre året på rad er Wold initiativtaker til 17. mai-arrangement på banktorget, men det har ikke vært helt problemfritt å få på plass årets arrangement.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

– Jeg liker å ha litt aktivitet her. Det er det jeg jobber mest med, uttalte den engasjerte strømlingen til Vårt Strømmen for et par år siden.

Han var opptatt at det skulle skje mer på Strømmen på nasjonaldagen, også etter at barneaktivitetene på skolen var ferdige. I fjor ble ikke bare ruta for 17. mai-toget lagt om med større fokus på sentrum, men Wold sørget også for at det ble arrangement med underholdning på banktorget. Der var det rundt 300-400 innom i løpet av dagen.

Magne Wold arrangerer 17. mai-underholdning på banktorget i Strømmen sentrum, med Kim Therkelsen, bluesmusikk og barneunderholdning. Foto: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.
17. mai-stemning på Sagdalen skole. Arrangementet på banktorget skal sørge for mer liv også i sentrum. Foto: Vårt Strømmen.

Vurderte å droppe årets arrangement – måtte ty til sosiale medier

– Jeg er mer enn gira på å kjøre i gang dette neste år også, fortalte Wold til Vårt Strømmen etter fjorårets 17. mai-arrangement, men entusiasmen falt litt da han ble stående igjen alene som arrangør i år.

Han kontaktet først en lokal forening for å høre om de kunne bidra med en hjelpende hånd og økonomi til et slikt arrangement, men responsen var dessverre ikke som han håpet. I starten av april gikk han ut i sosiale medier for å høre om det var noen andre som kunne hjelpe til.

– I første omgang var det kun en masse hyggelige tilbakemeldinger men dessverre ingen som meldte seg. Da lot jeg alt ligge en liten stund, før jeg igjen gikk ut i sosiale medier og skrev at det nå mest sannsynlig ikke ville la seg gjøre å gjennomføre noe, da jeg var alene om alt på bankplassen, sier Wold til Vårt Strømmen.

Da snudde det seg for initiativtakeren:

– Den største og beste “gaven” her var at Strømmen Sparebank gikk inn med midler for at vi skulle kunne lande et slikt arrangement også i år. I tillegg har jeg en 2-3 damer som har sagt de kan være med å hjelpe litt til denne dagen.

Wold skulle gjerne hatt mer hjelp til å planlegge, organisere og forberede arrangementet på forhånd, men som han sier:

– Man kan ikke si nei når det er så mange som er så positive til å få til dette for befolkningen, så 17. mai skal feires på banktorget også i år.

I etterkant av dette tok også Lions Club Strømmen kontakt for å bidra økonomisk. At både den foreningen og Strømmen Sparebank på egenhånd tok kontakt for å hjelpe til med finansieringen av arrangementet, setter Wold veldig stor pris på.

Magne Wold arrangerer 17. mai-underholdning på banktorget i Strømmen sentrum, med Kim Therkelsen, bluesmusikk og barneunderholdning. Foto: Magne Wold.
Trubadur Kim Therkelsen skal underholde utenfor Folkets Hus Cafe. Foto: Magne Wold.

Programmet er ferdigspikret

I år starter årets 17. mai-tog fra Sagdalen skole kl.12.15. Arrangøren av underholdningen på banktorget har tatt med seg erfaringer fra fjoråret. Han vet at mange folk samler seg i sentrum for å se barnetoget, så derfor setter underholdningen i gang mens de venter på at barnetoget skal komme.

– Da skal disse menneskene bli underholdt av trubadur og strømling Kim Therkildsen, som i fjor. Det gjør han til toget kommer forbi banktorget, i Støperiveien. Da lages det nok sikkert mye lyd av disse, så Kim får en pause, forteller Wold.

Kim Therkelsen skal spille utenfor Folket Hus Cafe, og etter at barnetoget har passert, skal trubaduren fortsette å underholde de som blir værende i sentrum.

– Av erfaring vil mange være igjen på torget da. Når Kim er ferdig med sitt, så vil Stokke/Eliassen Blues Duo, også dette strømlinger og godt voksne karer, kjøre igang med blues en times tid, fortsetter arrangøren.

Etter at barneaktivitetene på Sagdalen skole er ferdig ved 15-tiden, blir det også barneunderholdning i sentrum. Tryllekunstner Sean Serville vil underholde på platået utenfor biblioteket ved 15.30-tiden.

Det er et veldig lokalt preg på underholdningen med artister fra Strømmen.

Programmet ser som følger ut (ca-tider):

  • Kl.12.15: 17-mai-tog fra Sagdalen Skole til kl.13.15.
  • Kl.12.30: Trubadur Kim Therkildsen underholder på banktorget til kl.12.45. Deretter fra ca. kl.13.15-13.45.
  • Kl.13.45: Stokke/Eliassen Blues Duo spiller bluesmusikk på banktorget en times tid.
  • Kl.15.30: Tryllekunstner Sean Serville underholder på banktorget frem til 16-tiden.

Wold forteller at han har koordinert tidene med god hjelp fra både skolen og korpset, og han har derfor tro på at disse tidene vil mer eller mindre overholdes.

Magne Wold arrangerer 17. mai-underholdning på banktorget i Strømmen sentrum, med Kim Therkelsen, bluesmusikk og barneunderholdning. Foto: Magne Wold.
Barneunderholdning: Tryllekunstner Sean Serville skal opptre på banktorget. Foto: Magne Wold.

Ønsker tivoli på Strømmen neste gang

Initativtakeren har et ønske om årlig 17. mai-arrangement på Strømmen, og han har flere tanker om hvordan arrangementet kan videreutvikles og forbedres på sikt.

Hva med tivoli på Strømmen?

– Ja, et tivoli eller deler av et tivoli er absolutt en mulighet neste år, tenker jeg. Hvis jeg tidlig kan få på plass en 17. mai-gruppe, og starte forberedelsene med disse noen måneder før selve dagen, så skal vi klare å utvikle konseptet ytterligere, svarer Wold.

Det er ikke uten grunn at tivoli er høyt opp på ønskelisten hans, for strømlinger har alltid måttet reise ut fra Strømmen for å oppleve tivoli på 17. mai.

– Et tivoli ønsker jeg sterkt, da dette er noe Lørenskog og Lillestrøm alltid har hatt på 17. mai. Har selv måttet kjøre mine barn dit 17. mai da de var mindre. Sånn skal det ikke være på ett sted med såpass mange innbyggere, avslutter den engasjerte og initativrike strømlingen.

Forhåpentligvis er det flere som ønsker å hjelpe til med fremtidige 17. mai-arrangement på banktorget, og bidra til at dette blir en årlig og langvarig tradisjon på Strømmen.

__

(Sist oppdatert: Artikkelen ble oppdatert 9. mai 2023, kl.10:12.)