You are currently viewing Setter opp egen teaterforestilling på hjemstedet: – Jeg elsker Strømmen!
Maria Nygren er skuespiller og manusforfatter - Ny på Mars settes opp på Folkets Hus 18.-20. februar. Foto: Nicolas Tourrenc.

Setter opp egen teaterforestilling på hjemstedet: – Jeg elsker Strømmen!

Maria Nygren startet å skrive teaterstykket Ny på Mars sommeren 2019, og nå settes forestillingen opp på Folkets Hus på Strømmen, fredag 18. til søndag 20. februar.

– Nå håper jeg bare inderlig at Strømlingene møter opp. Jeg vet det har vært etterlyst kulturtilbud på Strømmen og teatertilbud, forteller Nygren som er både skuespiller og manusforfatter.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-kalender: Det skjer på Strømmen - hva skjer av arrangementer, kultur, konsert, teater, scene, idrett, konferanse. Montasje: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.

Science fiction-historie med aktuelt tema

Ny på Mars handler om Vian som har reist til mars med forsker-pappaen sin, for å finne en kur mot en pandemi og for å sjekke om muligheten for å bosette seg der, siden temperaturen har nådd kokepunktet på jorden.

Skuespilleren fra Strømmen søkte midler fra Unge Viken Teater sommeren 2019, i forbindelse med idéutvikling:

– Jeg hadde lenge lekt med tanken om Sci-fi teater, selvom jeg overhode ikke er noe scifi-menneske, noe med den fantasien og universet som fascinerte meg veldig. Jeg ville skrive om moral og valg, for barn, men ikke på en belærende måte.

Nygren synes ofte de moralske kompassene til barn er mer solide enn hos voksne, og det er perspektivet som er valgt for Ny på Mars.

– Så det ble en historie om Vian, som ser pappaen begi seg ut på en farlig umoralsk vei, der menneskets liv er mer verdt enn andre skapninger. Der den voksne tar feil og barnet har rett, forteller hun.

At handlingen er flyttet ut i verdensrommet, er bevisst for å ufarliggjøre det hele litt.

– Når pappa vil skjære og ta prøver av en liten marsboer for å finne en kur til er virus, så blir ikke det så skummelt i verdensrommet, et sted vi aldri har vært og en marsboer er en skapning vi aldri har sett, fortsetter manusforfatteren.

Marsboeren i historien heter Rollon.

Selv om korona-pandemien har preget de siste par årene, er det ikke det som inspirerte temaet i denne historien.

– Det mest fascinerende her er jo at da jeg sommeren 2019 begynte å skrive om virus som skulle ta over jorda, visste vi enda ingenting om pandemien som skulle prege livene våre bare noen måneder senere.

Planeten Mars. Teaterstykket Ny på Mars, Folkets Hus på Strømmen. Foto/Illustrasjonsfoto.
Science fiction på Folkets Hus: I teatertstykket befinner hovedpersonen Vian seg på planeten Mars. Illustrasjonsfoto: Pixabay.

Betyr mye å sette opp teater på Strømmen – håper på bra oppmøte

Hva betyr det for deg, som skuespiller og manusforfatter, å sette opp en slik forestilling på hjemstedet ditt?

– Det er ekstremt viktig! Jeg får gi noe tilbake. Jeg elsker Strømmen. Det høres litt klisjé ut, men jeg tror det sitter i blodet mitt. Jeg bærer Nygren-navnet med ekstremt stor stolthet og kjenner veldig på at jeg er en del av en rekke med flere Strømmen-generasjoner. Jeg er veldig stolt av plassen jeg kommer fra og vil virkelig gjøre det til et så bra sted som mulig, svarer Nygren og legger til at det hun kan bidra med er barne- og ungdomsarbeid og teater.

Som instruktør i Strømmen barne- og ungdomsteater, var hun med å sette opp Sirkus El Diferente i januar, og nå blir det som skuespiller i egen forestilling.

– Så har jeg valgt å vie min profesjonelle teaterkarrieren til barn og unge. Jeg brenner oppriktig for å skape gode teateropplevelser for og med dem. Så å få ta med en forestilling til hjemplassen, varmer et rødt og grått hjerte, fortsetter skuespilleren som gleder seg til de kommende forestillingene på Folkets Hus.

Hun vet at mange har etterlyst flere kulturtilbud på Strømmen og håper nå at mange strømlinger møter opp. Siden det ikke ligger mye penger i det frie kulturfeltet, driftes mye på engasjement og billettinntekter.

– Vi krysser fingrene for fulle saler og lover en morsom og ikke minst spennende reise til Mars, avslutter Nygren.

Billetter selges via TicketCo (link til ekstern nettside)