You are currently viewing Hans Petter Gustavson er årets strømling 2023
Strømlingen-prisen 2023: Hans Petter Gustavsen med statuetten.

Hans Petter Gustavson er årets strømling 2023

Strømmen Vel har gleden av å tildele Strømlingen-prisen 2023 til Hans Petter Gustavson. Prisen ble overrakt til ham under Strømmen-kvelden på Strømmen bibliotek mandag 30. oktober.

Strømlingen-prisen er en hedersstatuett som deles ut årlig til en person eller forening som har gjort en særlig innsats for Strømmen over tid. Prisen ble opprettet i 1975, og har siden 2009 blitt utdelt av Strømmen Vel (de første årene sammen med Strømmen Sparebank). Statuetten er utformet av kunstneren Olav Wilhelmsen (1915-1995).

Hans Petter Gustavson er en verdig vinner av prisen, da han har vist et stort engasjement og frivillighet for Strømmen gjennom mange år. Han har vært aktiv i Strømmen IF siden 1960-tallet, både som utøver, leder og arrangør. I Strømmen IF har han blant annet vært styremedlem i fotballgruppa fra 1983 til 1987, lagleder og oppmann for juniorlaget fra 1987 til 1990, leder i friidrettsgruppa fra 2000 til 2007, leder i hovedstyret fra 2008 til 2021, og leder i Strømmen IF med ny organisasjonsplan fra 2022. Han har også vært med på å organisere en rekke arrangementer, blant annet Strømmendagene. Han har dessuten vært styreleder i Strømmen Vel fra 2012 til 2019, og bidratt til å fremme stedets interesser og velferd. Han er kjent som en lokalpatriot som bryr seg om lokalsamfunnet og dets historie.

Prisen ble utdelt av styreleder i Strømmen Vel, Tobias A. Sveum Isaksen. Vellets tale ble holdt av styremedlem Hans-Olaf Lier – som ble med i velstyret da Gustavson var styreleder i 2013. I talen roste Lier Gustavson for hans innsats for Strømmen og hans personlighet. Han beskrev ham som en mann med stort hjerte for Strømmen, som snakker med rolig stemme og får folk til å lytte. Han fortalte også om noen av hans meritter innen idretten, blant annet at han hadde klubbrekord på 100 meter fra 1971 til 1998, og at han fortsatt spiller «old boys»-fotball.

Gustavson takket for prisen med glede og ydmykhet. Han sa at han var stolt over å være strømling, og at han alltid har følt seg hjemme i Strømmen.

Strømmen Vel gratulerer Hans Petter Gustavson med prisen, og takker ham for hans uvurderlige innsats for Strømmen. Vi håper at han vil være en inspirasjon for mange andre som ønsker å gjøre en forskjell for stedet.

Strømmen Vel: Årets strømling, Strømlingen-statuetten 2023. VEL-nytt, strommenvel.no.
Fra venstre: Hans Olaf Lier (Strømmen Vel), Hans Petter Gustavson (Årets Strømling 2023) og Tobias A. Sveum Isaksen (Strømmen Vel)

Du kan lese Hans-Olaf Liers tale til Gustavson her:

Lokalpatriotisme er bra. Når man har vokst opp lokalt, tilegner man seg kunnskap om hvem som bor hvor, hvem som gjør hva, og hvor man finner det man trenger. Man ser utviklingen i lokalmiljøet over tid og utvikler følelser og meninger om hvordan ting bør være, og interesserer seg genuint for nærmiljøet.

Personen Strømmen vel har bestemt skal bli tildelt prisen «Strømlingen 2023» har vokst opp i Skolegata i Strømmen. Som barn lekte han i Strømmens gater og badet om sommeren i en kulp der Stasjonsparken i dag ligger. Han har gjennom årene vært engasjert i musikk og idrett, noe som førte ham inn i Strømmen IF.

Dette er en mann som hatt familie som var med å bygge Strømmen kirke. Senere har noen i hans familie drevet cafe i Strømmen og hans kone er fortsatt sentral i Strømmen Sparebank.

Han har vært aktiv i Strømmen IF siden 1960 tallet, styremedlem fotballgruppa 1983, lagleder og oppmann for juniorlaget 1987, leder friidrettsgruppa 2000 – 2007, valgkomiteen fotball 2007 – 2008, leder hovedstyret 2008 – 2021, leder i Strømmen IF med ny organisasjonsplan fra 2022. Han er fast i arrangementsteamet fra 2009, og så må vi nevne at han hadde klubbrekord fra 1971 til 1998 på 100 meter! Det sies at han «nesten» ble norgesmester på nevnte 100 meter i 1971.

Han ble tildelt idrettsforeningens nest høyeste utmerkelse «merke med krans» i 2021. I år er han nominert av Strømmen IF til «årets fotballfrivillige» i samarbeid med OBOS. Fortsatt spiller han aktivt old boys fotball.

Strømmen vel hadde gleden av å ha ham som styreleder fra 2012 til 2019 da han overlot styrevervet til undertegnede.

Denne mannen med stort hjerte for Strømmen blir stadig observert både til fots og på sykkel. Han har mange venner og enda flere bekjentskaper. Han pleier alle med raushet enten det er på Strømmen stadion eller på Strømmen storsenter med kaffeprat.

Et bekjentskap jeg snakket med fortalte en historie: En litt hissig «pappatrener» innen barnefotballen ble tilsnakket og roet ned av prismottakeren på en resolutt måte uten at vedkommende tapte ansikt. Denne episoden mente bekjentskapet kjennetegner mennesket bak alle verv og frivillighetsarbeid han har hatt. Prisvinneren smeller ikke i dører eller tramper i gulvet. Han snakker med rolig stemme og folk lytter til det han sier. Styret i Strømmen vel ber Hans Petter Gustavson komme fram og motta Strømlingen 2023 for hans utallige verv og frivillig arbeid i Strømmen vel og Strømmen IF. Prisen deles ut av nåværende styreleder i Strømmen vel, Tobias Aleksander Sveum Isaksen.