You are currently viewing Strømlingen-prisen 2023: – Jeg er en stolt strømling!
Årets Strømling 2023: Hans Petter Gustavson. Foto: Vårt Strømmen.

Strømlingen-prisen 2023: – Jeg er en stolt strømling!

Under Strømmenkvelden ble Årets Strømling 2023 utnevnt av Strømmen Vel. Foreningen mottok 10 begrunnede forslag til aktuelle kandidater, fem menn, fire kvinner og en forening. Valget i år falt på en lokalpatriot med genuin interesse for nærmiljøet, Hans Petter Gustavson.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen-kalender: Det skjer på Strømmen - hva skjer av arrangementer, kultur, konsert, teater, scene, idrett, konferanse. Montasje: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.

Gustavson har gjennom mange år vært engasjert i musikk og idrett, ikke minst i Strømmen IF. Prisvinneren har vært aktiv i Strømmen IF helt siden 1960-tallet, med en rekke verv i klubben siden han trådte inn i styret i 1983. Gustavson var leder i hovedstyret 2008-2021, og han er i dag leder i Strømmen IF med ny organisasjonsplan fra 2022. I 2021 ble Gustavson tildelt idrettsforeningens nest høyeste utmerkelse, «merke med krans».

I perioden 2012-2019 var Årets Strømling også leder i Strømmen Vel.

Årets Strømling 2023: Strømmen Vels årlige utdeling av Strømlingen-statuetten under Strømmenkvelden. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Hans Petter Gustavson flankert av Strømmen Vels Hans Olaf Lier og Tobias A. Sveum Isaksen. Foto: Vårt Strømmen.

Overrasket og glad prisvinner

Hans Petter Gustavsson fikk invitasjon til Strømmenkvelden under dekke av at nåværende og tidligere styreledere i Strømmen Vel skulle fotograferes. Han var uvitende om utnevnelsen av prisen som Årets Strømling 2023, inntil det ble nevnt i Strømlingen-talen at prisvinneren vokste opp i Skolegata.

Kort tid etter prisutdelingen, møtte Vårt Strømmen en glad prisvinner som uttrykte at det var en stor ære å motta Strømlingen-statuetten.

– Det gir meg glede, svarer han på spørsmål om innsatsen og de mange timene han har lagt inn i sitt lokale engasjement.

Hvordan føles det å motta Strømlingen-prisen, oppsummert i en setning?

– Jeg er en stolt strømling, svarer Gustavson, som er tydelig glad og stolt over å bli utnevnt til Årets Strømling 2023.

Mer om Strømmenkvelden 2023

Strømmenkvelden 2023: Oppsummering og bilder (lenke til egen artikkel)

(For ordens skyld. Vårt Strømmen inngikk i sommer et samarbeid med Strømmen Vel om digitalt VEL-nytt, vartstrommen.no/strommenvel.)