You are currently viewing Strømmen sidebane – anleggsarbeid i forbindelse med historisk museumsbane
Anleggsarbeid i starten av desember, langs Sagelva der museumsbanen skal ligge. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen sidebane – anleggsarbeid i forbindelse med historisk museumsbane

Sagelvas Venner har i år vært aktive med Strømmen sidebane-prosjektet, en museumsbane som ventes å stå klar i løpet av høsten 2021. Byggetillatelse ble gitt i høst, og i november og desember har anleggsarbeid med viaduktens fundamenter blitt påbegynt ved Sagstien.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Viadukten med museumsbane og vogner skal plasseres ved Sagstien nedenfor kunstverket «Syklus», skyen som er godt synlig fra Strømsveien.

Strømmen sidebane, Sagelvas Venner. Historisk museumsbane. Anleggsarbeid ved Sagstien/Sagelva. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Museumsbanen skal ligge langs Sagelva, nedenfor kunstverket Syklus. Foto: Vårt Strømmen.

Dugnadsånd i forbindelse rehabilitering av vogner

I sommer fikk Sagelvas Venner fraktet to gamle vogner, samt skinner og sviller, til Kølabånn. Der har det i høst foregått dugnadarbeid med rehabilitering og maling av den gamle flatvognen. Den andre vognen trenger mer omfattende rehabilitering med blant annet utskifting av veggpanel og nytt takbelegg før den skal males «NSB-rød».

Strømmen sidebane, Sagelvas Venner. Historisk museumsbane. Gamle togvogner. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
De gamle vognene fotografert i Kølabånn i sommer, før rehabiliteringen ble påbegynt. Foto: Vårt Strømmen.

Den kommende museumsbanen skal være et minnesmerke over den gamle sidebanen som ble bygget for tømmertransport langs Sagelva på midten av 1800-tallet. Fra før av står foreningen også bak blant annet Strømmensaga (2009) og Strømmenkverna (2014), som befinner seg i Mølleparken i Sagdalen.

Les mer om Strømmen sidebane og Sagelvas Venner: sagelvasvenner.org (ekstern nettside)