You are currently viewing Stjerner i Slorahallen – første treningsleir av sitt slag i Norge [VIDEO]
Basketball-stjernen Jonas Jerebko synes det er mange talenter på Skjetten Baskets leir. Foto: Vårt Strømmen.

Stjerner i Slorahallen – første treningsleir av sitt slag i Norge [VIDEO]

Skjetten Basket i samarbeid med Rædy Performance sørget i slutten av juni for å arrangere en helt unik sommercamp, der barn og ungdommer fikk oppleve å trene med internasjonale basketball-stjerner, til og med fra basketballens største proffliga NBA.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

– Helt fantastisk. Over all forventning, og mange glade barn, oppsummer Maja Lundmark i Skjetten Basket.

Skjetten Basket / Rædy Performance. Basketball-treningsleir i Slorahallen på Strømmen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Populær sommerleir: Det har vært stor interesse for treningsleiren, med mer enn 150 påmeldte. Foto: Vårt Strømmen.

Lundmark er styremedlem, barneidrettsansvarlig og lagleder i Skjetten Basket, som er Norges største basketballklubb. Hun forteller at det er rett i overkant av 150 påmeldte på sommerleiren som fordeler seg på Slorahallen og andre haller i Lillestrøm kommune. Interessen for treningsleiren var så stor at de kanskje kunne ha doblet antallet deltakere hvis de hadde hatt mer hallplass.

– Det er så mye glede, sier Lundmark og trekker frem hvor inspirerende treningsleiren er for deltakerne:

– De som har mistet motivasjonen har blomstret.

Skjetten Basket / Rædy Performance. Basketball-treningsleir i Slorahallen på Strømmen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Jonas Jerebko har spilt hele 10 år i NBA, verdens største basketball-liga. Foto: Vårt Strømmen.

NBA-stjerne i Slorahallen

I basketball er ingenting større enn NBA-ligaen, og for de som ikke er inne i basketballens verden, er det vanskelig å forstå hvor stort det er at Skjetten Basket har NBA-stjernen Jonas Jerebko fra Sverige som coach på sommerens treningsleir. 36-åringen har spilt hele 10 sesonger i NBA fra 2009 til 2019 for klubber som Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz og til slutt Golden State Warriors, der han spilte NBA-finalen den siste sesongen.

Er det noen potensielle kommende stjerner på leiren?

– Jeg har sagt til dem at noen av dere skal kunne være den neste norske NBA-spilleren, Euroleague-spilleren eller WNBA-spilleren, og man ser hvordan det lyser opp i øynene på dem. Bare man tror på seg selv og kjemper hardt, så kan alt skje, svarer Jerebko.

Skjetten Basket / Rædy Performance. Basketball-treningsleir i Slorahallen på Strømmen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Thomas Massamba, Rædy Performance. Foto: Vårt Strømmen.

Rædy Performance som er grunnlagt av Thomas Massamba, arrangerer treningsleirer for aspirerende basketball-spillere. Massamba selv er mangeårig landslagsspiller for Sverige. 38-åringen har spilt profesjonelt over hele Europa i en årrekke, og han satser nå på å utvikle aspirerende basketspillere med sitt treningsleir-konsept.

Hvordan har det vært å være trener for Skjetten Basket?

– Ungene har vært helt fantastiske. Man kjenner energien, positiv energi, svarer Massamba.

I tillegg til Jerebko og Massamba, er Larry Sanders til stede i Slorahallen samtidig som Vårt Strømmen er der. Han har jobbet som styrke og utholdenhetstrener blant annet for Detroit Pistons i NBA-ligaen.

– Disse ungdommene er ivrige etter å lære og er fokuserte, påpeker Sanders.

Videoreportasje fra Rædy Camp