You are currently viewing Første treningsuke for Strømmen IF etter korona-avbrekket [VIDEO]
Kontakttrening: Lasse Nordås i duell med Mahmoud Al Laham (nr.7) og Tega George (nr.17). Foto: Vårt Strømmen.

Første treningsuke for Strømmen IF etter korona-avbrekket [VIDEO]

Etter nesten 3 måneders korona-avbrekk, kunne endelig spillerne i Strømmen IF trene fotball med kontakt igjen fra 1. juni.

Ubehagelig å ikke vite noen verdens ting, forteller hovedtrener Ole Martin Nesselquist om perioden etter nedstengingen av Norge i marsmåned.

Som fotballtrener liker han å ha full kontroll.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Lions Club Strømmen: Kjøp gjødsel, plantejord og dekkbark, med hjemlevering. Salgsinntektene går til Lions Club sitt arbeid for barn, ungdom og trengende på Strømmen og Skjetten.

Alt skjedde veldig fort. Strømmen IF var på treningsleir i Spania frem til starten av mars og spilte treningskamp mot Sarpsborg 08 så sent som 4. mars. Seriestart i OBOS-ligaen var opprinnelig planlagt den 5. april, og laget var for fullt i gang med de siste forberedelsene da det ble treningsforbud og utsatt seriestart.

Etter korona-tiltakene trådte i kraft, har det vært snakk om flere aktuelle datoer for seriestart i mai og deretter i juli.

Denne uka ble kampoppsettet for OBOS-ligaen fastsatt, og Strømmen IF starter med bortekamp mot Ull/Kisa fredag 3. juli kl.18.

Se oversikt over Strømmen-kampene i juli og august (link).

Hovedtreneren i Strømmen: Ole Martin Nesselquist. OBOS-ligaen 2020. Foto: Vårt Strømmen, vårtstrømmen.no.
Hovedtreneren Ole Martin Nesselquist instruerer spillerne på Strømmen stadion. Foto: Vårt Strømmen.

Spillerne inndelt i to treningsgrupper

I øyeblikket er spillerne til Strømmen IF delt i to grupper. En gruppe som befinner seg i karantene, og en annen gruppe som har andre jobber, som gjør at de ikke kan trene med kontakt ennå.

På de første treningene har det vært 14 spillere som har kunnet trene med kontakt, tilnærmet vanlig fotballtrening men med smittevernstiltak, mens ni av spillerne må trene med avstandsbestemmelser og uten kontakt. For de sistnevnte blir det mye fokus på teknikk, roller, spill med ball og mye bevegelse.

Allerede de kommende dagene blir det flere spillere som blir tilgjengelige for kontakttrening.

Strømmen IF, nye spillere: Sander Birkeland og Brede Sandmoen. OBOS-ligaen 2020. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Første treningsuke i Strømmen IF: Sander Birkeland (nr.8) og Brede Sandmoen (nr.16). Foto: Vårt Strømmen.

Treningsprogresjon i serieoppkjøringen

Etter et lenger avbrekk fra vanlig fotballtrening, er det viktig å øke treningsmengden og intensiteten gradvis for å unngå skader og overbelastninger. I Strømmen IF har de lagt opp til progresjon i treningen, der de gradvis har økt intensitet de tre første dagene, roer ned litt den fjerde dagen, for så å øke intensiteten igjen. Den syklusen fortsetter de første par ukene i juni

Allerede på lørdag blir det treningskamp mot Kongsvinger på Gjemselund. Det er strenge regler for hvordan disse skal gjennomføres, med maksimalt 25 i hele teamet til stede, inkludert spillere, trenere og støtteapparat.

I treningskampene vil det bli flere spillerbytter for å unngå overbelastning.

Se video fra trening

Vårt Strømmen er til stede på midtuketreningen, og Nesselquist forteller raskt om treningsopplegget som er planlagt.

De første 15-20 minuttene blir oppvarming og skadeforebyggende trening. Deretter settes det fokus på teknikk og bevegelse, etterfulgt av forsvarsspill 4-mot-4 og sprinter med retningsforandringer. Treningen avsluttes med spill i treningskamper, og 1-mot-1.