You are currently viewing Gjentar fjorårets suksess: Strømmen barne- og ungdomsteater setter opp ny teaterfestival
Skuespillere på scenen under en tidligere teaterforestilling på Folkets Hus. Foto: Strømmen barne- og ungdomsteater / Stian Korsnes Brøndmo.

Gjentar fjorårets suksess: Strømmen barne- og ungdomsteater setter opp ny teaterfestival

10. og 11. juni blir det festival på Strømmen med en rekke teaterforestillinger på Folkets Hus på Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Strømmen barne- og ungdomsteater arrangerer teaterfestival for andre året på rad, etter det som beskrives som en veldig vellykket festival i 2022.

– Responsen på fjorårets festival var god. To av ni forestillinger var helt utsolgt, og de andre var også godt besøkt, forteller Mette Berget Bråthen til Vårt Strømmen.

Bråthen er styreleder for Strømmen barne- og ungdomsteater. Hun legger til at det var ekstra stas for de unge skuespillerne å kjenne på festivalfølelsen med en intensiv teaterhelg, med eget greenroom.

Håper å skape festivaltradisjon – nesten 100 skuespillere involvert

Under festivalen arrangeres det en rekke forestillinger, og skuespillerne er inndelt i ulike grupper.

– Festivalen gir de ulike skuespillergruppene mulighet til å se hverandres stykker, og dette er med på å skape et unikt samhold i teateret, forteller styrelederen, som håper festivalen blir en tradisjon som både publikum og skuespillere setter pris på.

Med skuespillere og alle andre som hjelper til under festivalen, er nærmere 150 personer involvert i festivalhelgen.

– I år er alle grupper involvert, totalt 6 teatergrupper med nesten 100 skuespillere i alderen 7-18 år. I tillegg stiller det opp rundt 40 foreldre som jobber dugnad gjennom helgen, fortsetter Bråthen.

Hun trekker frem at festivalen kan inspirere flere til å begynne med teater på Strømmen:

– Festivalen gir de som går med en skuespillerspire i magen muligheten til å se hva vi gjør i Strømmen barne- og ungdomsteater, og vi håper derfor mange vil komme å se.

Sommerkurset som de skal arrangere, er allerede fullbooket, men nye kurs starter på høsten. Da er det førstemann til mølla og ikke audtion som avgjør hvem som får plass.

Billetter i salg

I løpet av festival helgen settes det opp en rekke forestillinger; Eventyret om trollet som ble til stein, De siste tretoppene, Søppelfyllingas superhelter og den mystiske lyden, Et helt vanlig loft, Sitrushagen, Arbeidsvisning: Mennesker og Mrs. Erjers fyrstikkbutikk.

Billetter er i salg via TicketCo (link til ekstern nettside)