You are currently viewing Strømmen Barne- og Ungdomsteater: Urpremiere for Sirkus El Diferente på Folkets Hus
Sirkus El Diferente settes opp på scenen i Folkets Hus på Strømmen i januar. Foto: Stian K. Brøndmo.

Strømmen Barne- og Ungdomsteater: Urpremiere for Sirkus El Diferente på Folkets Hus

Teaterstykket Sirkus El Diferente settes opp på Folkets Hus i siste del av januar. Generalprøven går av stabelen torsdag 20. januar, med forestillinger 21.-23. januar og 28.-30. januar.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Strømling står bak teaterstykket

– Forestillingen er skrevet av meg, men skuespillerne i ensemblet har vært med på prosessen og kommet med ønsker, innspill og kloke ideer, forteller Maria Nygren fra Strømmen, før hun fortsetter:

– Så dette blir jo faktisk en urpremiere, det syns vi er stas.

Nygren er fast instruktør i Strømmen Barne- og Ungdomsteater.

Hovedpersonen i teaterstykket er 12 år gamle Solveig som akkurat har fått diagnosen ADHD. I korte trekk oppsummerer Strømmen Barne- og Ungdomsteater at Sirkus el diferente er en fargerik, engasjerende og humoristisk historie, om å lære av de man møter, akseptere den man er og å stå opp for seg selv.

Startet arbeidet i sommer – over 100 involvert

– Jeg begynte arbeidet med teksten i juni, og så har vi møttes digitalt igjennom sommerferien til lesning, og de har fått kommet med tanker, sier teaterinstruktøren og legger til at scenearbeidene begynte i september.

Hvor mange er involvert i Sirkus El Diferente?

– 77 barn + foreldrene deres, så det er godt over 100 innvolvert, svarer hun.

De siste tre årene har teatergruppa satt opp Brødrene Løvehjerte (2019), Alice i eventyrland (2020) og Trollmannen fra Oz (2021). Fjorårets forestilling ble utsatt flere ganger på grunn av korona-situasjonen, og teaterstykket ble til slutt spilt i mai/juni for et lite antall eksklusive publikummere.

– Det føltes som et lite mirakel at vi fikk spille, selvom det var for under halvfull sal, forteller Nygren om fjorårets forestilling.

Hun nevner at det har vært litt usikkerhet knyttet til Sirkus El Diferente, og fortsatt er det:

– Vi har blitt vant til å stå på gyngende grunn, og vi har blitt vant til å ikke gi oss før vi må. Så vi jobber på helt til alt håp er ute.

At korona-situasjonen har gjort det vanskeligere å drive med teater, har ikke bare vært en negativ opplevelse for Strømmen Barne- og Ungdomsteater.

– Vi har kjent på hvor mye teateret betyr for oss i de periodene vi ikke fikk drive med det, og det har vært fint tross alt, avslutter Nygren.

Mange billetter solgt, men fortsatt ledige plasser

Generalprøvene er torsdag 20. januar. Mange billetter har blitt solgt til forestillingene 21.-23. januar og 28.-30. januar, men i skrivende stund er det fortsatt mulig å få tak i billetter til Sirkus El Diferente.

Billettsalg på Ticketmaster (link til ekstern nettside)

(Sist oppdatert 17. januar 2022. Fortsatt ledige billetter.)