You are currently viewing Endelig blir det festival på Strømmen igjen: Sagelvafestivalen kommer tilbake
Sagelvafestivalen viser frem musikk, dans, idrett og annet, som blant annet Davidos trylleshow i 2018. Foto: Vårt Strømmen.

Endelig blir det festival på Strømmen igjen: Sagelvafestivalen kommer tilbake

Sagelvafestivalen så dagens lys for første gang i 2013 og ble arrangert årlig til og med i 2019, men de neste to årene satte pandemien en stopper for festivalen. I 2022 er lørdag 27. august datoen som alle på Strømmen bør sette av. Da er Sagelvafestivalen endelig tilbake igjen!

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

I fjor startet planleggingen av festivalen, men på grunn av usikkerhet om smitte-situasjonen valgte arrangørene å avlyse:

– Vi hadde ca. 50 % av innhold og finansiering på plass da vi besluttet å utsette festivalen, forteller Gunnar Fredrik Aasgaard som er prosjektleder for Sagelvafestivalen.

De hadde blant annet kontakt med leverandører om klatretårn og hoppeslott, og kontakten blir sannsynligvis gjenopptatt i år.

Mange bidrar på arrangementet

Strømmen Rotaryklubb er hovedarrangør for Sagelvafestivalen, men de har en rekke medarrangører; Strømmen Vel, Sagelvas Venner, Trevar’ns, Skedsmo Frivillighetssentral, Lions Club Strømmen, Strømmen menighet, Sentrumkirken og Strømmen og Strømmen og Skjetten skolekorps.

Prosjektlederen bekrefter at disse er med i år. Strømmen IF bidrar også, men mest med utlån av utstyr, og sannsynligvis blir det med et par klubber til.

Populær festival

Sagelvafestivalen strekker seg gjennom «hele» Strømmen fra Stasjonsparken og langs Sagelva til Mølleparken, pluss Trevar’n og Strømmen kirke. Musikk, dans, magi, teater, idrett, lek og andre aktiviteter fyller den innholdsrike festivalen.

Har dere tall på hvor mange som har besøkt foregående festivaler?

– Vi har ikke foretatt telling, men våre anslag har vært et sted mellom 1000 og 2000 besøkende, svarer Aasgaard.

I disse dager arrangeres nytt prosjektmøte i Sagelvafestivalen, og etterhvert kommer mer av årets program på plass.