Masala Library by HK er en indisk restaurant som tilbyr et godt utvalg indiske curry-, tandoori og birayani-retter, «street food» og kokkens egne kreasjoner. Kokken Harjeet Kumar har ifølge restaurantens nettside jobbet på spisesteder i flere land, i tillegg til Bindaas og Der Peppern Gror i Oslo. Masala Librarys mål er å gi «en autentisk indisk matopplevelse i en innbydende atmosfære». Så langt høres det ut som at vi har et godt restaurantbesøk i vente.

Positivt førsteinntrykk og hyggelig servitør
Vi kom inn i restauranten på et rolig tidspunkt rett før klokka 15 årets første lørdag, og var de eneste gjestene på daværende tidspunkt. Den hyggelige servitøren tok oss godt i mot, og vi fikk velge plass ved vinduet ut mot Strømsveien, før hun ga oss menyen.
Masala Library har rundt 50 sitteplasser med sofaer langs veggene og ellers stoler ved bordene. Lokalet er lyst og trivelig med pyntede og dekorerte vegger. I løpet av den timen vi var på restauranten, kom det inn et par som spiste ved et annet bord.
Temperaturen inne i lokalet behagelig til tross for de mange kuldegradene det var utendørs denne vinterdagen. Bakgrunnsmusikken som var litt for høy da vi ankom stedet, ble etterhvert dempet til et mer behagelig og passende nivå.

God og rask service – matopplevelsen ikke helt innertier
Fra vi bestilte maten til den ble servert, gikk det knapt et kvarter, som må regnes som rask service. Ventetiden føltes enda kortere ettersom vi ble servert snacks med dip mens vi ventet.
Som hovedretter bestilte vi to grillretter med tandoorisaus, henholdsvis «classic chicken tikka» til kr.219,- og «grilled lamb chops» til kr.249,- Sistnevnte omtales i menyen som kokkens signaturrett. Disse to rettene serveres uten ris som derfor måtte bestilles som tilbehør (kr.40,- per prosjon). I tillegg bestilte vi naan-brød med hvitløksmak (kr.45,-).
Den ene av oss likte ikke salatdressingen som fulgte med chicken tikka-retten, og nevnte det for servitøren som hentet ny salatporsjon uten dressing. Det var god service! Dessverre var den grillede kyllingen litt «svampaktig» i konsistensen. Det trakk ned inntrykket av den retten. Lammekotelettene var derimot perfekt grillet og kunne nytes med den gode tandoori-sausen.
Matopplevelsen totalt sett var derfor ikke helt innertier, selv om lammekotelettene falt i god smak.
Det er likevel flere retter på menyen, også til lavere priser, som kan være fristende å prøve. Takeaway med utkjøring er et alternativ til å spise på Masala Library.
