You are currently viewing Flomlys-saken behandles i Lillestrøm kommune – Strømmen IF kan i verste fall bli degradert
Flomlysene på Strømmen stadion tilfredsstiller ikke OBOS-ligaens arenakrav. Foto: Vårt Strømmen.

Flomlys-saken behandles i Lillestrøm kommune – Strømmen IF kan i verste fall bli degradert

Strømmen IF har lag på profesjonelt nivå i norsk toppfotball, men Strømmen stadion tilfredsstiller ikke arenakrav fra Norges Fotballforbund, nærmere bestemt flomlys som tilfredsstiller krav til TV-produksjon. Dette blir et kostnadsspørsmål, og Lillestrøm kommune som eier stadion, har saken oppe til behandling i juni. Hovedutvalget for kultur ønsker at kommunedirektøren skal gå i dialog med NFF, og saken skal behandles videre i formannskapet og kommunestyret.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Flomlysanlegget har gitt en rekke utfordringer, både for Strømmen IF som klubb og for Lillestrøm kommune. I fjor høst ble flomlys på Strømmen stadion behandlet politisk i kommunen, da det ble bevilget til sammen 3,7 millioner kroner til nytt flomlysanlegg.

Et skisseprosjekt som er gjennomført av Light Bureau Norway, anslår derimot at flomlysanlegg som skal tilfresstille arenakravet anslås å koste ca. 15 millioner kroner.

Strømmen IF i OBOS-ligaen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Strømmen IF er inne i sin 12. strake sesong i OBOS-ligaen. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen IF kan i verste fall bli degradert fra OBOS-ligaen

Lisensnemda vil gjennomføre en vurdering hvorvidt Strømmen IF kan beholde nivå 2-lisens i Norge hvis stadion ikke tilfredsstiller kravene for spill i OBOS-ligaen. I verste fall kan førstelaget degraderes til nivå 3 så fremt arenakravene blir løst raskt.

I saksframlegget trekkes det frem at Strømmen IF på egenhånd ikke er i en økonomisk situasjon til å finansiere et slikt anlegg, og at det eksisterende lysanlegget tilfredsstiller krav for breddeidrett og aldersbestemt fotball som er kommunens førsteprioritet.

Kommunedirektøren anbefaler «at Lillestrøm kommune ikke prioriterer finansiering av nytt flomlys på Strømmen stadion for å tilfredsstille arenakravene til OBOS-ligaen fra Norges Fotballforbund.»

Full enighet i hovedutvalget for kultur – ber kommunedirektøren gå i dialog med NFF

Arbeiderpartiets Bjørnar Sølvik-Jensen var første taler i saken, da hovedutvalget for kultur hadde flomlys opp til behandling torsdag 3. juni:

«Dette er en kinkig sak, først og fremst for Strømmen og for alle de som skal benytte anlegget der, og ikke minst eliteidretten. Vi synes dette er altfor mye penger i utgangspunktet.»

Han trekker frem at det har vært uformelle samtaler med NFF, og at det kan finnes løsninger som er rimeligere enn 15 millioner.

På vegne av Ap, Sp, H, V, MdG og PP, ble følgende forslag til vedtak fremmet:

«Kommunedirektør bes gå i dialog med NFF for å se på muligheten for å etablere godkjent flombelysning for et lavere investeringsbeløp.»

Øyvind Slora i Fremskrittspartiet presenterte ikke noe alternativt forslag, men konkluderte: «Her er det faktisk resultatet som teller, og ikke noe annet».

Hovedutvalget for kultur vedtok dermed forslaget enstemmig og ønsker at kommunedirektøren skal gå i dialog med NFF.

Saken behandles videre i formannskapet 9. juni og kommunestyret 16. juni.