You are currently viewing 1. advent på Strømmen: Julegrantenning, fakkeltog og musikk
Julegrana utenfor Museene i Akershus 1. advent 2020. Foto: Vårt Strømmen.

1. advent på Strømmen: Julegrantenning, fakkeltog og musikk

Søndag 28. november blir det førjulsstemning med julegrantenning og arrangement utenfor det gamle rådhuset – Museene i Akershus (MIA) – i Strømsveien.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Sentrumkirken Brassband spiller fra kl.16, mens sangkoret Skedsmo Voices synger fra kl.1630. Speiderne har bålpanner, og det blir servering av boller, pepperkaker og solbærtoddy. I år blir det fakkeltog fra Strømmen kirke, der det er oppmøte kl.16 og avmarsj til MIA kl.16.15.

Strømmen Vel og prest Anne Dalen skal holde velkomsttaler ca. kl.17, etterfulgt av selve julegrantenninga. Etter julegrantenninga blir det dans rundt julegrana, og det går rykter om at selveste julenissen dukker opp ved 17.30-tiden.

Julegran-tenning har vært en årlig tradisjon på Strømmen helt siden Strømmen Vel tok initiativ til dette for første gang i 1949. I fjor ble julegrantenning uten publikum til stede.

Visste du?

  • Siden julegran-tradisjonen ble startet av Strømmen Vel for over 70 år siden, er det kun et år at treet ikke har kommet greit på plass. I 1999 brakk treet under en storm, uten at nytt tre ble satt opp.

  • De første årene sto treet ved drosjebua på Strømmen stasjon.

  • Siden rådhuset ble bygd i Strømsveien i 1956-57, har julegranen stått på plassen foran rådhuset/Akershusmuseet.

(Kilde: Strømmen Vels 100-årsjubileumsbok, 2013.)