You are currently viewing <strong>Det var på tide å prøve ut dette spisestedet på Strømmen</strong>
Shaking Biff: Stekt biff i skiver med løk, paprika og agurk, pyntet med salat og tomater. Foto: Vårt Strømmen.

Det var på tide å prøve ut dette spisestedet på Strømmen

Pho Hien i Strømsveien åpnet dørene for første gang i mai 2020. Den gang var korona-restriksjoner i full sving, som ikke var ideelt for hverken etablerte eller nye spisesteder og restauranter. Nesten tre år senere var det på tide at Vårt Strømmen besøkte Pho Hien for å smake på maten og oppleve stedet.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

«Vi er en familiebedrift som ønsker å bringe vår kultur og glede til alle via matkanalen. Det er vårt stolthet å presentere de autentiske vietnamesiske rettene fra kjøkkenet vårt», leser vi på nettsiden til spisestedet, og da vet vi hva som er i vente når vi leser menyen.

Nuddelretter, wok og risretter, vegetarretter, vietnamesiske baguetter og småretter står på menyen. Her er det mulig å få seg en lunsj til under hundrelappen eller varmretter til godt under to hundre kroner.

Mange besøkende

Det første som slår oss i det vi kommer inn døra en lørdag i januar ved 14-tiden, er at de fleste bordene er opptatt. Lokalet i Strømsveien 67A er ikke det største, men det er godt belegg på sitteplassene, og vi finner plass ved et av de få ledige bordene.

Etter en tid som har vært krevende for restaurantbransjen, er det fint å se at Pho Hien tiltrekker seg en del kunder. Utenom de som sitter og spiser i lokalet, kommer samtidig flere innom for å hente take away.

Spisested på Strømmen: Pho Hien, restaurant med vietnamesisk mat. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Vietnamesisk mat på Strømmen: Spisestedet Pho Hien holder til i Strømsveien 67A. Foto: Vårt Strømmen.

Smakfull mat kommer raskt på bordet

Maten bestilles ved disken. Valgene faller på Shaking Biff (Bò Lúc Lắc), en wokrett med ris til 179 kroner, og kylling nuddelsalat til 175 kroner.

Drikke kommer til bordet kun minutter senere, og maten serveres ved bordet rundt 10 minutter etter at den ble bestilt. Wokretten er en middels porsjon mens kylling nuddelsalaten er litt større.

Begge rettene er smakfulle, og det står diverse sauser ved bordet for å tilpasse smaken etter eget ønske.

Lokalet i seg selv gir ingen wow-faktor, men det er hyggelig betjening og ikke minst rask servering. Det passer bra hvis man ønsker å stikke innom et spisested uten å tilbringe for mye tid.

Pho Hien holder åpent fra tirsdag til lørdag klokka 11-20 og søndager klokka 13-19, men på mandager er det stengt.

Spisested på Strømmen: Pho Hien, restaurant med vietnamesisk mat. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Risnudler med marinert kylling og stekt løk, servert med grønnsaker og vietnamesiske urter og fiskesaus. Foto: Vårt Strømmen.