You are currently viewing Lær og spill sjakk: Gratistilbud på biblioteket på Strømmen
Hver onsdag frem mot sommeren kan det læres og spilles sjakk på biblioteket. Foto: Pixabay.com.

Lær og spill sjakk: Gratistilbud på biblioteket på Strømmen

Sjakk har blitt stadig mer populært de siste årene, og nå startes et fast sjakktilbud på biblioteket på Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Lions Club Strømmen: Kjøp gjødsel, plantejord og dekkbark, med hjemlevering. Salgsinntektene går til Lions Club sitt arbeid for barn, ungdom og trengende på Strømmen og Skjetten.

Hver onsdag fra og med 16. mars til og med 15. juni blir det sjakktilbud på biblioteket.

Det er Strømmen Sjakklubb som har tatt initiativ til samarbeid om sjakkaktivitet.

– Henvendelsen fra Anton og Sheroni Amarapala ble vi glade for. Vi ønsker å utvikle biblioteket som møteplass, og det får vi bare til i samarbeid med frivillige foreninger, forteller Inger Kristin Nyholt som er seniorrådgiver i Lillestrømbibliotekene.

De hadde tenkt tanken om sjakkspilling allerede før sjakklubben tok kontakt, og biblioteket finner nå frem sjakkspillene som ble donert av Sjakk & Samfunn før koronapandemien kom.

Tilbud for unge og voksne

Onsdagene med sjakk deles inn i to puljer; Lær&spill sjakk for barne og unge mellom 10 og 16 år kl.15.00-16.30, og Lær&spill sjakk for voksne fra 17 år kl.17.00-18.45.

Strømmen Sjakklubb stiller med erfarne sjakkspillere. Både Sheroni Amarapala som skal holde kurs for de yngste, og faren Anton Amarapala som skal kurse de voksne, har deltatt i turneringer i Norge og internasjonalt.

Det er ingen påmelding, og alle med interesse for å lære eller å spille sjakk, kan møte opp disse onsdagene frem mot sommeren.

Strømmen bibliotek bidrar gjerne til å skape møteplasser for meningsfylte aktiviteter.

– Vi jobber med å forsterke et godt lokalmiljø og skape tilhørighet. Vi hører gjerne fra andre som har aktiviteter som kan gjennomføres, avslutter Nyholt.