You are currently viewing Lær og spill sjakk: Gratistilbud på biblioteket på Strømmen
Hver onsdag frem mot sommeren kan det læres og spilles sjakk på biblioteket. Foto: Pixabay.com.

Lær og spill sjakk: Gratistilbud på biblioteket på Strømmen

Sjakk har blitt stadig mer populært de siste årene, og nå startes et fast sjakktilbud på biblioteket på Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Hver onsdag fra og med 16. mars til og med 15. juni blir det sjakktilbud på biblioteket.

Det er Strømmen Sjakklubb som har tatt initiativ til samarbeid om sjakkaktivitet.

– Henvendelsen fra Anton og Sheroni Amarapala ble vi glade for. Vi ønsker å utvikle biblioteket som møteplass, og det får vi bare til i samarbeid med frivillige foreninger, forteller Inger Kristin Nyholt som er seniorrådgiver i Lillestrømbibliotekene.

De hadde tenkt tanken om sjakkspilling allerede før sjakklubben tok kontakt, og biblioteket finner nå frem sjakkspillene som ble donert av Sjakk & Samfunn før koronapandemien kom.

Tilbud for unge og voksne

Onsdagene med sjakk deles inn i to puljer; Lær&spill sjakk for barne og unge mellom 10 og 16 år kl.15.00-16.30, og Lær&spill sjakk for voksne fra 17 år kl.17.00-18.45.

Strømmen Sjakklubb stiller med erfarne sjakkspillere. Både Sheroni Amarapala som skal holde kurs for de yngste, og faren Anton Amarapala som skal kurse de voksne, har deltatt i turneringer i Norge og internasjonalt.

Det er ingen påmelding, og alle med interesse for å lære eller å spille sjakk, kan møte opp disse onsdagene frem mot sommeren.

Strømmen bibliotek bidrar gjerne til å skape møteplasser for meningsfylte aktiviteter.

– Vi jobber med å forsterke et godt lokalmiljø og skape tilhørighet. Vi hører gjerne fra andre som har aktiviteter som kan gjennomføres, avslutter Nyholt.